Acceptarea este Putere.
Association for Therapeutic Intervention in Autism - AITA
V-ați înregistrat?
ENGLISH IACB 2018 Înscrieri Call for papers Lectori IACB 2018 Program Parteneri Știri Accomodation | IACB 2017

Conferința IACB 2017 - cel mai mare eveniment din România dedicat specialiștilor și părinților care trăiesc cu autismul zi de zi

Conferința Internațională IACB 2017, evenimentul dedicat familiilor și specialiștilor din domeniul autismului, s-a desfășurat în 27 – 29 octombrie la București, aducând împreună peste 400 de participanți, într-un loc și un cadru cald, plin de informații, de umanitate, înțelegere și resurse, atât pentru specialiștii cât și pentru părinții veniți la eveniment.

Conferința organizată de către AITA-Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, a adus la  București părinți, specialiști, persoane cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din țară, 36 de lectori români și 4 lectori internaționali, desfășurându-se pe parcursul a 3 zile și aducând în discuție terapiile de care au nevoie persoanele cu autism, servicii, identificând nevoi, soluții, resurse, în lucrări complex documentate dar care au adus prin abordarea lectorilor, atât dovezi științifice cât și emoție și, mai ales inspirație. 

Evenimentul a debutat cu prezentarea Danielei Gavankar, coordonatorul științific al conferinței, și președinte AITA, care a adus în discuție alternativele de terapie accesibile în România pentru copiii cu autism, a făcut o invitație la parteneriat tuturor celor implicați în domeniu și, mai ales, a oferit o perspectivă diferită asupra schimbării. “Terapia autismului nu presupune o singură abordare, nu are o soluție universal valabilă, și uneori aflarea celei mai potrivite abordări nu este ușoară. A avea informațiile potrivite despre alternativele în educație și terapie la momentul în care ai nevoie de ele reprezintă un avantaj de care părinții pot profita atunci când înțeleg că există multiple abordări. Atunci când una sau alta dintre abordări nu este potrivită, există și alte opțiuni valoroase care pot fi luate în discuție.”

Conferința, în ansamblul ei, a fost gândită ca o manifestare științifică dar și ca o invitație la parteneriat, în care toți cei implicați să participe și să își poată afirma punctul de vedere. A avut un grad mare de interactivitate între toți cei de față la eveniment, transformând astfel o conferință formală într-o ocazie relaxată de a pune întrebări, și un mediu propice pentru a duce în discuție experiențele personale din viața cu autismul.

Prin intervențiile sale inspirationale, doamna Gina Davies din Marea Britanie, specialist cu peste 20 de ani de experiență în  lucrul cu persoanele cu autism, a adus resurse și speranță atât părinților cât și specialiștilor din domeniu, având prezentări cu rezultate dovedite științific și foarte original demonstrate, producând un val de simpatie în rândul tuturor participanților. Tema centrală a prezentărilor sale a fost legată de atenție și cum să creștem durata și stabilitatea atenției la copiii cu autism, cooperarea și nu în ultimul rând îmbunătățirea stimei de sine și a stării psihice generale a copiilor cu autism. 

Specialiștii din Norvegia, Petter Naess și Gabriela Vilhelmsen, au abordat teme de mare interes pentru cei prezenți, legate de implicarea în terapia copilului a tuturor celor din jurul copilului, cooperarea care ar trebui să existe între educatori, medici, părinți, specialiști, vecini, vânzători, etc în beneficiul copilului și familiei, despre joc și socializare și despre terapia părinților, teme foarte așteptate deopotrivă de familiile prezente dar și de către specialiștii prezenți la eveniment.

Toate cele trei zile au fost încărcate de emoție, de mărturii și declarații ale persoanelor cu autism sau ale familiilor copiilor cu autism, care au făcut ca evenimentul să fie unul valoros, axat pe problemele reale, autentice ale vieții cu autism.

Evenimentul a fost acreditat de către Colegiul Psihologilor din România.

Partenerii evenimentului au fost: Perfect Life Saver, Asociaṭia Copiii de Cristal, Asociaṭia Uite cum cresc, Asociaṭia Betania, Asociaṭia pentru Sănătate Mintală a Copilului „Sfantul Serafim de Sarov”, Asociaṭia Activity, Asociaṭia de Recuperare Terapeutică Aplicată-ARTA, Asociaṭia Spontania ṣi Asociaṭia Motivaṭie în Psihoeducaṭie.

Partenerii media: Editura Philobia, Sfatul Părinṭilor, Pagina medicală, Revista Politici de Sănătate, Școala pacienṭilor, Click!Sănătate, Acasă.ro, Sunt părinte, Qbebe, Edu Medical, Psychologies, Ziare.com, BebeH, Mamă de profesie, Copilul.ro, Pagina de psihologie ṣi Viaṭa medicală. 

IACB în Presă

Provocările în autism, dezbătute în cadrul unui eveniment dedicat acestei tulburări de limbaj și dezvoltare

LibertateaPentruFemei.roCu ajutorul terapiilor de recuperare, rezultatele apar, chiar dacă uneori plăpând, iar alteori se văd după numai o lună de la începerea terapiei. De aceea, obiectul final, la Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) nu este să facă din copiii cu autism genii, ci să-i facă pe copii din ce în ce mai puțin autiști, și mai ales din ce în ce mai fericiți.

Citește tot articolul pe LibertateaPentruFemei.ro »

 

Crește numărul de copii cu autism. Dar nu din cauza vaccinurilor….

Psychologies.roSemne clare pentru autism. Literatura de specialitate arată că acest diagnostic se poate pune la copii foarte devreme, înainte chiar ca aceștia să împlinească un an sau un an și jumătate, dar acest lucru se întâlnește extrem de rar în practica de specialitate.

Citește tot articolul pe Psychologies.ro »

 

Cele mai eficiente terapii in caz de autism

Acasa.roCaracteristice copiilor cu autism sunt problemele de comunicare si limbaj, de socializare si comportamentele repetitive, autostimularile si interesele restranse legate de persoane sau activitati.

Citește tot articolul pe Parinti.acasa.ro »

 

Conferința Internațională Autism București 2017

PaginaMedicala.roAutismul înregistrează o creștere alarmantă în toate mediile, în toată lumea, estimându-se că 1 copil din 61 este diagnosticat cu o tulburare de spectru autist. De asemenea, autismul apare mai des la băieți decât la fete (proporția fiind de 4 la 1).

Citește tot articolul pe PaginaMedicală.ro »

 

Semne de autism

SuntPărinte.roAutismul este o tulburare pervazivă de dezvoltare în care regăsim o multitudine de simptome, legate în special de limbaj și comunicare, relațiile persoanei și comportamentul atipic față de ceilalți de aceeași vârstă. Astăzi, autismul este o adevărată provocare căreia din ce în ce mai mulți părinți trebuie să-i facă față.

Citește tot articolul pe SuntPărinte.ro »

 

Află mai multe despre provocările autismului și cum pot fi ele depășite la IACB 2017

Acasa.roCu ajutorul terapiilor de recuperare rezultatele apar chiar daca uneori plapand, iar alteori se vad dupa numai o luna de la inceperea terapiei. De aceea, obiectul final, la Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) nu este sa faca din copiii cu autism genii, ci sa-i faca pe copii din ce in ce mai putin autisti, si mai ales din ce in ce mai fericiti. Si in aproape 9 ani de activitate am vazut multi copii zambind, multe familii fericite!

Citește tot articolul pe Ziare.com »

 

Conferința Internațională Autism București IACB2017

PaginaDePsihologieInformația înseamnă putere, iar autismul reprezintă o problemă emergentă a societății în care trăim — aceste două idei stau la baza evenimentul organizat de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, pe data de 27-29 octombrie în București, la Rin Grand Hotel, Conferința Internațională Autism București 2017 (I.A.C.B. 2017). Evenimentul se adresează atât specialiștilor din domeniu, cât și părințior copiilor cu autism. În cadrul conferinței se vor discuta teme ce au la bază atât cercetare științifică, cât și experiențe din practica terapeutică. De asemenea, aducerea în prim plan a unor situații reale de familie reprezintă un plus pentru părinții prezenți, pentru aflarea unor moduri noi de gestionare a dificultăților cu care aceștia se pot confrunta acasă.

Citește tot articolul pe PaginaDePsihologie.ro »

 

5 motive să nu ratezi IACB 2017 dacă ai un copil cu autism

Când ai un copil cu autism este foarte probabil ca toate resursele tale atât de timp cât și financiare să fie destinate terapiilor de care are nevoie. Ca să te asiguri că îi oferi tot ce-i mai bun, ar fi bine să nu ratezi Conferința Internațională Autism București IACB2017.

Citește tot articolul pe PiticAtipic »

 

Conferința Internațională Autism București 2017: Autism de la A la Z

RomaniaPozitiva.roInformația înseamnă putere, iar autismul reprezintă o problemă emergentă a societății în care trăim – aceste două ideii stau la baza evenimentul organizat de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, pe data de 27-29 octombrie în București, la Rin Grand Hotel, Conferința Internațională Autism București 2017 ( IACB 2017).

Citește tot articolul pe RomâniaPozitivă.ro »

 

IACB 2017, un eveniment despre provocarile in autism

SfatulPărinților.roInternational Autism Conference Bucharest – IACB 2017 este un eveniment dedicat in totalitate persoanelor care se confrunta cu autismul, aducand in discutie terapiile care si-au dovedit eficienta imbunatatind in mod semnificativ viata persoanelor afectate de autism. Ideea acestui eveniment s-a nascut din grija pentru micutii afectati de autism, din pasiunea pentru profesia noastra, din convingerea ca incet, dar sigur putem sa crestem la maxim potentialul copiilor si sa redam familiilor o speranta catre o viata de familie mai buna.

Citește tot articolul pe SfatulPăriților.ro »

 

Specialişti şi părinţi, reuniţi la Conferinţa Internaţională Autism Bucureşti 2017

SfatulPărinților.roPeste 500 de specialişti şi părinţi vor fi prezenţi la Bucureşti în perioada 27 - 29 octombrie 2017 pentru a discuta despre autism, afecţiune care înregistrează o creştere alarmantă în lume. În prezent, 30.000 de români au o tulburare cu spectru autist.

Citește tot articolul pe Adevarul.ro »

 

Familiile copiilor cu autism, față în față cu specialiștii

ȘcoalaPacienților.roConferința Internațională Autism București (IACB 2017), organizată în perioada 27- 29 octombrie, de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, la Rin Grand Hotel București, se va bucura de participarea a peste 500 de specialist și părinți din toată țara, care vor discuta despre autism și terapiile validate științific, cu rezultate recunoscute în recuperarea copiilor.

Citește tot articolul pe ȘcoalaPacienților.ro »

 

30.000 de romani, afectati de tulburari din spectrul autist! 500 de specialisti si parinti iti dezvaluie experienta lor!

Acasă.roAutismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, estimandu-se ca 1 copil din 61 este diagnosticat cu o tulburare de spectru autist, in Romania existand aproximativ 30.000 de persoane cu o tulburare din acest spectru!

Citește tot articolul pe Acasă.ro »

 

Pentru tine, dragă mămică cu copil special

PsihologÎnConcediu.roDacă ești mămică de copil cu autism atunci și tu, ca și copilul tău, ești o mămică specială. Pentru că tu ești super mămică! Provocările tale de zi cu zi sunt mult mai mari decât ale mele. Când mi-e foarte greu și simt că nu mai pot, mă gândesc la tine. Tu cum reușești?

Citește tot articolul pe PsihologÎnConcediu.ro »

 

IACB 2017, un eveniment despre provocările în autism

MamaDeProfesie.roEvenimentul se adresează atât specialiștilor din domeniu, cât și familiilor copiilor cu autism aducând în discuție terapiile validate știintific în terapia și recuperarea copiilor cu autism, teme ce au la bază atât cercetare științifică, cât și experiențe din practica terapeutică. De asemenea, aducerea în prim plan a unor situații reale de familie reprezintă un plus pentru părinții prezenți, pentru aflarea unor moduri noi de gestionare a dificultăților cu care se întâlnesc în viața de familie.

Citește tot articolul pe MamaDeProfesie.ro »

 

Conferința Internațională despre Autism

La finalul lunii octombrie anul acesta, la București se va organiza prima ediție a Conferinței Internaționale pe tema Autismului. Evenimentul este organizat de Asociația AITA. Vor fi trei zile pline în care numeorși lectori români și străini vor vorbi pe diverse teme legate de viața și nevoile persoanelor cu autism. Este un eveniment important, cu multe informații utile de care pot beneficia specialiștii din domeniu, dar mai ales părinții copiilor cu autism.

Citește tot articolul pe InterventiePsihoeducationala.blogspot.ro »

 

Conferința Internațională Autism București IACB, 27-28 oct. 2017

MindEducation.roVă invităm cu drag la Conferința Internațională Autism București IACB2017, ce va avea loc în perioada 27-28 octombrie 2017, în cadrul căreia Domnica Petrovai va susține un workshop privind bunăstarea cuplului, după nașterea copiilor. Conferința a fost gândită ca o punte de legătură între practica terapeutică și activitatea de cercetare, aducând laolaltă activitatea de zi cu zi a celor implicați în tratamentul tulburărilor din sfera autismului, dar și cercetători în domeniu, persoane cu autism, precum și povestea reală a unor familii care trăiesc cu autismul în fiecare zi.

Citește tot articolul pe MindEducation.ro »

Știri IACB

 Workshop:
Abordarea copilului cu autism și a familiei sale în procesul terapiei pe termen lung

cu Dr. Victoria Slonims

Workshop Autism - Victoria Slonims - Bucharest 2017

ASOCIAȚIA PENTRU INTERVENȚIE TERAPEUTICĂ ÎN AUTISM a organizat workshopul: “Abordarea copilului cu autism și a familiei sale în procesul terapiei pe termen lung”.

Workshopul a avut loc în București, vineri 19 mai 2017, și a fost susținut de Dr. Victoria Slonims – senior terapeut în comunicare și limbaj la Newcomen Centre (children’s neurosciences centre) și lector la King’s College London.

Workshopul s-a adresat atât terapeuților, psihologilor, educatorilor, cât și părinților care au copii cu autism și este un eveniment pilot pentru Conferința IACB din octombrie 2017.

Workshop Autism in Bucharest - Dr. Victoria Slonims
Workshop Autism in Bucharest - Dr. Victoria Slonims
Workshop Autism in Bucharest - Dr. Victoria Slonims
Workshop Autism in Bucharest - Dr. Victoria Slonims
Workshop Autism in Bucharest - Dr. Victoria Slonims
Workshop Autism in Bucharest - Dr. Victoria Slonims
Workshop Autism in Bucharest - Dr. Victoria Slonims
Workshop Autism in Bucharest - Dr. Victoria Slonims
Workshop Autism in Bucharest - Dr. Victoria Slonims
Workshop Autism in Bucharest - Dr. Victoria Slonims