Acceptarea este Putere.
Association for Therapeutic Intervention in Autism - AITA
V-ați înregistrat?
ENGLISH IACB 2018 Înscrieri Call for papers 2018 Lectori IACB 2018 Parteneri Știri Accomodation Contact | IACB 2017

Sînziana Burcea

Psiholog clinician principal, psihoterapeut adlerian, specialist în educație parentală și supervizor în psihologie clinică

Sînziana Burcea - lector la IACB 2018

Sînziana Burcea este psiholog clinician principal, psihoterapeut adlerian, specialist în educație parentală și supervizor în psihologie clinică.

Este coordonatorul Centrului de Terapie Intensivă Timpurie pentru Copilul Cu Autism și Familia Sa-Being MySelf, din Piatra Neamț.  Are o experiență de peste 15 ani în terapia copilului cu autism și 10 ani de când a introdus în România conceptul de abordare holistică în autism, abordând într-un întreg copilul cu autism și familia acestuia. Sînziana Burcea este specializată în terapia intensivă timpurie a copilului cu autism precum și în terapii de familie, intervenind specific în terapiile individuale, de cuplu și în terapia fraților și surorilor copiilor cu autism.

Centrul de Terapie Intensivă Timpurie pentru Copilul Cu Autism și Familia Sa-Being MySelf din Piatra Neamț, a fost înființat de către Sînziana Burcea, după ce a parcurs în anul 2006, un stagiu de pregătire practică la Centrul Mifne, în Israel. Pentru Sînziana au urmat câțiva ani de supervizare din partea specialiștilor Centrului Mifne, o formare de lungă durată în școala de psihoterapie adleriană precum și o specializare specifică în psihoterapia de familie. De asemenea, au urmat ani de studiu și cercetare aprofundată a problematicii autismului și mii de ore de observație clinică și practică privată în camera de terapie, alături de copilul cu autism și familia lui. Peste 80 de familii, din țară și străinătate, au beneficiat de intervenție intensivă completă în centrul coordonat de psihologul Sînziană Burcea, cu rezultate remarcabile.

În prezent, centrul din Piatra Neamț, (având o echipă de 10 specialiști cu experiență în intervenții timpurii pentru copilul cu autism și familia lui), a fost selectat de către dr. Hanna Alonim, fiind în curs de acreditare pentru a deveni, în viitor, după parcurgerea tuturor stagiilor de formare, Centrul Mifne România. 

Abordarea familiei ca întreg în tratarea copilului cu autism

Atunci când întemeiem o familie, aceasta devine cel mai emoționant sistem de care aparținem, în interiorul căruia dezvoltăm relații strânse de interdependență. Când copiii se nasc, această interdependență este și mai vizibilă prin faptul că, inevitabil, avem  asteptări, speranțe, vise și un mod de a fi în care ne imaginăm că vom funcționa ca și părinti. Pentru părinții cu copii cu autism viața de familie este alterată semnificativ, autismul producând un stres considerabil tuturor membrilor familiei. Diagnosticul de autism nu inseamnă doar pierderea copilului pe care ți-l imaginai ca părinte, dar și pierderea unor relații semnificative în viața părinților, toate acestea conducând către o situație generală de doliu și izolare.

Întrucât autismul afectează relația de cuplu, încrederea în abilitătile parentale ale părinților, subsistemul fraților și surorilor, dar și familia extinsă,  terapia de familie devine indispensabilă.  Pentru a evidenția eficiența abordării familiei ca întreg, în această conferință vă voi prezenta procesul terapeutic al unei familii cu trei copii, ce a beneficiat în centrul nostru de un program complet de terapie intensivă. Abordarea familiei ca întreg este crucială în tratarea autismului

 

Hanna Alonim

Dr. Hanna A. Alonim este expert și cercetător pe spectrul autismului la o vârstă fragedă, absolvind Sănătatea Mintală la Universitatea Anglia Ruskin, Cambridge, Marea Britanie. Dr. Hanna A. Alonim este fondatorul și președintele Centrului Mifne pentru tratament, formare și cercetare, din 1987. Centrul Mifne este specializat în tratamentul sugarilor diagnosticați pe spectrul autismului din întreaga țară și din lume. Programul de tratament cuprinde întreaga familie nucleară.
Citește mai mult »

Daniela Gavankar

Daniela Gavankar
Daniela Gavankar a înființat Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) în decembrie 2008, unde coordonează programele terapeutice ale copiilor diagnosticați cu autism și alte tulburări de dezvoltare. Este psiholog, specialist, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, consultant ABA din 2010 și specialist în intervenția intensivă timpurie la copilul cu autism, supervizor și formator de formare profesională acreditat de către Colegiul Psihologilor din România.
Citește mai mult »

Sînziana Burcea

Sînziana Burcea
Sînziana Burcea este psiholog clinician principal, psihoterapeut adlerian, specialist în educație parentală și supervizor în psihologie clinică. Este coordonatorul Centrului de Terapie Intensivă Timpurie pentru Copilul Cu Autism și Familia Sa-Being MySelf, din Piatra Neamț. Are o experiență de peste 15 ani în terapia copilului cu autism și 10 ani de când a introdus în România conceptul de abordare holistică în autism.
Citește mai mult »

Carmen-Adriana Moldovan

Carmen-Adriana Moldovan
Carmen-Adriana Moldovan este expert fiscalitate licențiată a Academiei de Studii Economice București, consultant fiscal, expert contabil acreditat. Deasemenea este mamă a doi băieți gemeni în vârstă de 9 ani diagnosticați în anul 2012 cu TSA, școlarizați amândoi în școli de masă.
Citește mai mult »

Ana Turtureanu

Ana Turtureanu
Ana Turtureanu este analist comportamental și președinte al Asociației Lumea lui Arthur. Are o experiență de mai bine de 10 ani în domeniu intervenției comportamentale și coordonează programele de intervenție ale copiilor punând accent pe implicarea familiei cât și pe formarea unei echipe interdisciplinare care să își aducă aportul în procesul de recuperare.
Citește mai mult »

Ionel Mocanu

Ionel Mocanu
Ionel Mocanu este analist comportamental, psihoterapeut cognitiv- comportamental și membru fondator al Asociaţiei de Intervenţie Terapeutică pentru Copil şi Familie “Activity”. Are experienţă de 10 ani în coordonarea şi implementarea planurilor de intervenţie comportamentală (atât pentru copiii tipici cât si pentru copiii atipici), în oferirea serviciilor de consiliere parentală individuală şi de grup (deţinând o acreditare Triple P – Pozitiv Parenting Program si Cercul Sigurantei) şi în formarea cadrelor didactice.
Citește mai mult »

Ana Dragu

Ana Dragu
Ana Dragu este psiholog, psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare, terapeut ABA, președinte Asociația Autism Europa Bistrița, director coordonator program terapie Centrul de Rersurse și Referință în Autism Micul Prinț, Bistrița. Are o experiență de peste 8 ani de asistență socioterapeutică pentru persoanele cu tuburări din spectrul autism și familile acestora. Ana Dragu este autorul cărții "Mâini cuminti - Copilul meu autist" și fondatorul revistei despre autism "2 Elefanți".
Citește mai mult »

Alexandra Ababi

Alexandra Ababi
Ababi Alexandra, psiholog clinician – psihoterapeut, licențiată în Psihologie și master în Psihologie Clinică și Psihoterapie. Absolventă a Școlii de Formare în Psihoterapie- Psihodramă Clasică din cadrul: Asociația Română de Psihodramă Clasică cu titlul de Psihoterapeut sub Supervizare- Director de Psihodramă Clasică. Are o experiență de peste 8 ani de lucru cu copiii , adolescenții și adulți cu dizabilități.
Citește mai mult »