Acceptarea este Putere.
Association for Therapeutic Intervention in Autism - AITA
V-ați înregistrat?
ENGLISH IACB 2018 Înscrieri Call for papers Lectori IACB 2018 Program Parteneri Știri Accomodation | IACB 2017

Sînziana Burcea

Psiholog clinician principal, psihoterapeut adlerian, specialist în educație parentală și supervizor în psihologie clinică

Sînziana Burcea - lector la IACB 2018

Sînziana Burcea este psiholog clinician principal, psihoterapeut adlerian, specialist în educație parentală și supervizor în psihologie clinică.

Este coordonatorul Centrului de Terapie Intensivă Timpurie pentru Copilul Cu Autism și Familia Sa-Being MySelf, din Piatra Neamț.  Are o experiență de peste 15 ani în terapia copilului cu autism și 10 ani de când a introdus în România conceptul de abordare holistică în autism, abordând într-un întreg copilul cu autism și familia acestuia. Sînziana Burcea este specializată în terapia intensivă timpurie a copilului cu autism precum și în terapii de familie, intervenind specific în terapiile individuale, de cuplu și în terapia fraților și surorilor copiilor cu autism.

Centrul de Terapie Intensivă Timpurie pentru Copilul Cu Autism și Familia Sa-Being MySelf din Piatra Neamț, a fost înființat de către Sînziana Burcea, după ce a parcurs în anul 2006, un stagiu de pregătire practică la Centrul Mifne, în Israel. Pentru Sînziana au urmat câțiva ani de supervizare din partea specialiștilor Centrului Mifne, o formare de lungă durată în școala de psihoterapie adleriană precum și o specializare specifică în psihoterapia de familie. De asemenea, au urmat ani de studiu și cercetare aprofundată a problematicii autismului și mii de ore de observație clinică și practică privată în camera de terapie, alături de copilul cu autism și familia lui. Peste 80 de familii, din țară și străinătate, au beneficiat de intervenție intensivă completă în centrul coordonat de psihologul Sînziană Burcea, cu rezultate remarcabile.

În prezent, centrul din Piatra Neamț, (având o echipă de 10 specialiști cu experiență în intervenții timpurii pentru copilul cu autism și familia lui), a fost selectat de către dr. Hanna Alonim, fiind în curs de acreditare pentru a deveni, în viitor, după parcurgerea tuturor stagiilor de formare, Centrul Mifne România. 

Abordarea familiei ca întreg în tratarea copilului cu autism

Atunci când întemeiem o familie, aceasta devine cel mai emoționant sistem de care aparținem, în interiorul căruia dezvoltăm relații strânse de interdependență. Când copiii se nasc, această interdependență este și mai vizibilă prin faptul că, inevitabil, avem  asteptări, speranțe, vise și un mod de a fi în care ne imaginăm că vom funcționa ca și părinti. Pentru părinții cu copii cu autism viața de familie este alterată semnificativ, autismul producând un stres considerabil tuturor membrilor familiei. Diagnosticul de autism nu inseamnă doar pierderea copilului pe care ți-l imaginai ca părinte, dar și pierderea unor relații semnificative în viața părinților, toate acestea conducând către o situație generală de doliu și izolare.

Întrucât autismul afectează relația de cuplu, încrederea în abilitătile parentale ale părinților, subsistemul fraților și surorilor, dar și familia extinsă,  terapia de familie devine indispensabilă.  Pentru a evidenția eficiența abordării familiei ca întreg, în această conferință vă voi prezenta procesul terapeutic al unei familii cu trei copii, ce a beneficiat în centrul nostru de un program complet de terapie intensivă. Abordarea familiei ca întreg este crucială în tratarea autismului

 

Nicolae al României

Nicolae al României
Nicolae al României este nepotul regelui Mihai al României. Nicolae a urmat pașii familiei sale și a venit în România în 2012 pentru a continua misiunea înaintașilor săi. Din anul 2012 activează în mediul educațional, social și cultural organizând și patronând diferite inițiative și proiecte. Este recunoscut pentru implicarea sa în protejarea și promovarea mediului și pentru activitățile de voluntariat-în special în cazul copiilor cu dizabilităti, autism și sindrom down.
Citește mai mult »

Hanna Alonim

Dr. Hanna A. Alonim este expert și cercetător pe spectrul autismului la o vârstă fragedă, absolvind Sănătatea Mintală la Universitatea Anglia Ruskin, Cambridge, Marea Britanie. Dr. Hanna A. Alonim este fondatorul și președintele Centrului Mifne pentru tratament, formare și cercetare, din 1987. Centrul Mifne este specializat în tratamentul sugarilor diagnosticați pe spectrul autismului din întreaga țară și din lume. Programul de tratament cuprinde întreaga familie nucleară.
Citește mai mult »

Daniela (Martinescu) Gavankar

Daniela (Martinescu) Gavankar
Daniela (Martinescu) Gavankar a înființat Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) în decembrie 2008, unde coordonează programele terapeutice ale copiilor diagnosticați cu autism și alte tulburări de dezvoltare. Este psiholog, specialist, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, consultant ABA din 2010 și specialist în intervenția intensivă timpurie la copilul cu autism, supervizor și formator de formare profesională acreditat de către Colegiul Psihologilor din România.
Citește mai mult »

Gabriela Vilhelmsen

Gabiela Vilhelmsen
Psihopedagogă și consilier la Centrul Pedagogic din Årstad, sub conducerea Departamentului de Servicii Psihologice și Pedagogice din Bergen, Norvegia. A absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației - Departamentul de Psihopedagogie - în anul 2001, iar în anul 2006 a absolvit "Master of Philosophy in Special Needs Education" la Facultatea de Științe ale Educației - Universitatea din Oslo, Norvegia.
Citește mai mult »

Sînziana Burcea

Sînziana Burcea
Sînziana Burcea este psiholog clinician principal, psihoterapeut adlerian, specialist în educație parentală și supervizor în psihologie clinică. Este coordonatorul Centrului de Terapie Intensivă Timpurie pentru Copilul Cu Autism și Familia Sa-Being MySelf, din Piatra Neamț. Are o experiență de peste 15 ani în terapia copilului cu autism și 10 ani de când a introdus în România conceptul de abordare holistică în autism.
Citește mai mult »

Carmen-Adriana Moldovan

Carmen-Adriana Moldovan
Carmen-Adriana Moldovan este expert fiscalitate licențiată a Academiei de Studii Economice București, consultant fiscal, expert contabil acreditat. Deasemenea este mamă a doi băieți gemeni în vârstă de 9 ani diagnosticați în anul 2012 cu TSA, școlarizați amândoi în școli de masă.
Citește mai mult »

Ana Turtureanu

Ana Turtureanu
Ana Turtureanu este analist comportamental și președinte al Asociației Lumea lui Arthur. Are o experiență de mai bine de 10 ani în domeniu intervenției comportamentale și coordonează programele de intervenție ale copiilor punând accent pe implicarea familiei cât și pe formarea unei echipe interdisciplinare care să își aducă aportul în procesul de recuperare.
Citește mai mult »

Ionel Mocanu

Ionel Mocanu
Ionel Mocanu este analist comportamental, psihoterapeut cognitiv- comportamental și membru fondator al Asociaţiei de Intervenţie Terapeutică pentru Copil şi Familie “Activity”. Are experienţă de 10 ani în coordonarea şi implementarea planurilor de intervenţie comportamentală (atât pentru copiii tipici cât si pentru copiii atipici), în oferirea serviciilor de consiliere parentală individuală şi de grup (deţinând o acreditare Triple P – Pozitiv Parenting Program si Cercul Sigurantei) şi în formarea cadrelor didactice.
Citește mai mult »

Ana Dragu

Ana Dragu
Ana Dragu este psiholog, psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare, terapeut ABA, președinte Asociația Autism Europa Bistrița, director coordonator program terapie Centrul de Rersurse și Referință în Autism Micul Prinț, Bistrița. Are o experiență de peste 12 ani de asistență socioterapeutică pentru persoanele cu tuburări din spectrul autism și familile acestora. Ana Dragu este autorul cărții "Mâini cuminti - Copilul meu autist" și fondatorul revistei despre autism "2 Elefanți".
Citește mai mult »

Alexandra Ababi

Alexandra Ababi
Ababi Alexandra, psiholog clinician – psihoterapeut, licențiată în Psihologie și master în Psihologie Clinică și Psihoterapie. Absolventă a Școlii de Formare în Psihoterapie- Psihodramă Clasică din cadrul: Asociația Română de Psihodramă Clasică cu titlul de Psihoterapeut sub Supervizare- Director de Psihodramă Clasică. Are o experiență de peste 8 ani de lucru cu copiii , adolescenții și adulți cu dizabilități.
Citește mai mult »

Simona Marica

Simona Marica
Simona Marica este lector la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Spiru Haret, București, unde desfășoară cursuri de Psihologie Socială, Psihopatologie, Psihodiagnostică și Evaluare Clinică, Psihologie Clinică și Sănătate. Simona Marica oferă asistență clinică practică pentru studenți - Programul de masterat de psihologie clinică și intervenție psihologică.
Citește mai mult »

Alexandra Comarniceanu

Alexandra Comarniceanu
Alexandra Comărniceanu are o experiență de 12 ani, în domeniul Analizei Comportamentale Aplicate (ABA). A terminat Masterul în ABA la Universitatea din Bangor, Marea Britanie și a devenit BCBA (Board Certified Behaviour Analyst) în 2012. A fost lector, atât în cadrul conferințelor din România, cât și din Marea Britanie, a susținut traininguri în diverse țări europene și, din martie 2015 supervizează implementarea terapiei ABA în cadrul centrului SACS AVA, Franța.
Citește mai mult »

Roxana Maria Clinciu

Roxana Maria Clinciu
Roxana Maria Clinciu este psiholog clinician și logoped. Lucrează cu copii cu autism de 8 ani, coordonând și implementând programele de intervenție comportamentală. In anul 2017 a înființat la Brașov Asociația ”Uite cum cresc”, unde desfășoară programe de terapie și logopedie pentru copii cu autism, întârziere în dezvoltare, tulburări de limbaj.
Citește mai mult »

Irina Andreea Chiriac Bădeancă

Irina Andreea Chiriac Badeanca
Chiriac Bădeancă Irina Andreea este psihoterapeut, psihopedagog special și logoped. Lucrează de 11 ani cu copii cu autism, coordonând și implementând programele de intervenție comportamentală. Lucrează de 8 ani cu copii cu întarziere în dezvoltare și dislalie. Este formator în cadrul cursurilor de logopedie.
Citește mai mult »

Corina Aurelia Simoc

Corina Aurelia Simoc
Corina Aurelia Simoc este învățător, educator și psihopedagog. Lucreză cu copii cu autism de 6 ani. A urmat cursuri de formare in Terapie ABA și în logopedie.
Citește mai mult »

Amalia Lupu

Amalia Lupu
Amalia Lupu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniul Psihopedagogiei Speciale, logoped și terapeut ABA cu o experiență de peste 8 ani, lector in cadrul conferinta ABA și susține cursuri de specialitate pentru părinți și logopezi. Este coordonatorul departamentului de Logopedie al Asociaței Help Autism și este specializată în stimularea și corectarea limbajului verbal și non-verbal al copiilor cu autism.
Citește mai mult »

Anne Marie Hoțoiu

Anne Marie Hotoiu
Anne Marie Hoțoiu a absolvit facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Domeniul Științele Educației Departament de Psihopedagogie Specială, cu master în Psihopedagogia Școlii Incluzive, în cadrul Universității București. Este psiholog autonom acreditat COPSI. Experiența profesională a fost dobândită în cadrul unei școli speciale din București ca profesor psihopedagog, unde a practicat și terapie logopedică.
Citește mai mult »

Elena Alexandra Nicolae

Elena Alexandra Nicolae
Elena Alexandra Nicolae este psihoterapeut cognitiv-comportamental. Are experiență de 10 ani în implementarea și coordonarea planurilor de intervenție comportamentală pentru copii cu Tulburare din Spectrul Autist, Sindrom Down, Tulburări Pervazive și întarziere în dezvolatrea limbajului.
Citește mai mult »

Ionela Ferucă

Ionela Ferucă
Ionela Ferucă este absolventă a Facultaţii de Psihologie, psihoterapeut în psihoterapie cognitiv-comportamentală, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, analist comportamental, terapeut ABA şi coordonator al programelor de intervenţie ABA, în cadrul Asociaţiei Helpautism.
Citește mai mult »

Irina Isar

Irina Isar
Irina Isar este psiholog cu drept de liberă practică, psihoterapeut în psihoterapii cognitiv-comportamentale și terapeut ABA cu o experiență de 4 ani. De asemenea este trainer și consilier dezvoltare personală acreditat ANC. Irina Isar are o experiență de 5 ani în domeniul consilierii și al psihoterapiei.
Citește mai mult »

Laura Radu

Laura Radu
Laura Radu, logoped în cadrul Asociației Help Autism. Este psiholog cu drept de liberă practică în Psihopedagogie specială și în formare profesională în hipnoză și terapie cognitiv-comportamentală. Deasemenea predă cursuri de muzică vocal-instrumentală în cadrul Fundației Bucuriile Muzicii. Lector în cadrul Conferinței ABA, susține cursuri de formare pentru părinți și terapeuți. În activitatea sa integrează atât psihologia, psihopedagogia, terapia logopedică dar și terapia ocupațională prin muzică și sunet.
Citește mai mult »

Adriana Balsanu

Adriana Balsanu
Adriana Balsanu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniile Psihoterapie cognitiv comportamentală și Psihopedagogie specială. A absolvit masterele de Psihodiagnoză și consiliere psihologică din cadrul Universității Ecologice, București și Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University, devenind astfel Analist Comportamental. Aplică intervenția comportamental aplicată încă din anul 2008, coordonează echipe care lucrează cu copii cu diferite diagnostice, susține cursuri de inițiere în terapia ABA, cursuri de informare pentru cadre didactice și pentru părinți.
Citește mai mult »

Oana-Daniela Oprescu

Oana-Daniela Oprescu
Oana-Daniela Oprescu este psihoterapeut cognitiv-comportamental, terapeut și coordonator de programe ABA în cadrul Asociației Help Autism. Are experiență de 9 ani în aplicarea tehnicilor ABA și a terapiei tulburărilor de limbaj. Este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București și a Masterului de Psihodiagnoză cognitivă și consiliere psihologică, Universitatea Ecologică. A finalizat cursurile de specializare în Terapiile cognitiv-comportamentale în cadrul Asociație de Hipnoterapie și Psihoterapie cognitiv-comportametală.
Citește mai mult »

Violeta Mihalașcu

Violeta Mihalașcu
Este psiholog clinician și psihoterapeut în terapie cognitiv-comportamentală (autonom), lucrează ca specialist în recuperarea copiilor cu tulburări de spectru autist începând din anul 2011. Lucreaza în cadrul Asociației Help Autism, unde din 2014 susține cursuri de informare pentru cadrele didactice și cursuri pentru formarea terapeuților ABA.
Citește mai mult »

Camelia Crîșmariu

Camelia Crîșmariu
Camelia Crîșmariu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniul Psihopedagogiei Speciale. A inceput să practice intervenția comportamentală aplicată din anul 2009. Din anul 2015 a început colaborarea cu asociația Help Autism unde coordonează implementarea planurilor de intervenție pentru copii și susține cursuri de inițiere în terapia ABA.
Citește mai mult »

Ramona Octaviana Gheorghe

Ramona Octaviana Gheorghe
Ramona Octaviana Gheorghe este medic primar psihiatru de copii și adolescenți și psihoterapeut adlerian. Are o experiență de 12 ani de practică în clinică spitalicească și de ambulator, a coordonat echipe multidisciplinare de evaluare și intervenție în tulburările psihice la copil și adolescent si este formator acreditat de Ministerul Muncii.
Citește mai mult »

Ramona Stanciu

Ramon Stanciu
Ramona Stanciu este președinte al Asociației Părinților Copiilor cu Autism din Bacău, care a infintat și coordonat timp de 5 ani Centrul de zi pentru persoane cu autism “Sf. Cosma și Damian” din Bacău. Având în vedere preocuparea sa pentru terapia senzorială, Ramona s-a specializat la Cluj și Berlin și în 2016 a înființat prima și singura cameră de integrare senzorială din Bacău.
Citește mai mult »

Andreea Petronela Veres

Andreea Petronela Veres
Andreea Petronela Veres este psiholog, terapeut, coordonator în cadrul centrului “Ingerași din Bacău”. A absolvit Facultatea de Psihologie cu master în Psihologie clinica și psihoterapie în cadrul Universitații Alexandru Ioan Cuza Iasi și a Universității, Jagiellonian, Polonia. Încă din primul an de facultate a căutat să se perfectioneze, participand la cursuri, conferințe, specializări, schimburi de experiență în țara și în străinătate, în domeniul de terapie comportamentala, consiliere, logopedie si integrare senzorială.
Citește mai mult »

Marius Teodor Zamfir

Marius Teodor Zamfir
Marius Teodor Zamfir este psiholog clinician și coordonator Centrul Sfântul Mihail pentru copii cu autism - Fundația Copii în Dificultate România. Deasemenea este președinte și membru fondator al Asociației pentru Sănatate Mintală a Copilului „Sfântul Serafim de Sarov” și președinte și membru fondator Bright Kids Academy.
Citește mai mult »

Geanina Bucuroiu

Geanina Bucuroiu
Geanina Bucuroiu este analist comportamental cu mai mult de 15 ani experiență în lucrul cu copii cu TSA, atât în centru specializat cât și în mediul rezidențial. Din mai 2014 a devenit BCaBA. Este consultant ABA pentru mai multe familii cu copii cu TSA, oferă training-uri pentru terapeuți și consiliere pentru copii cu sindrom Asperger și familiile acestora. Colaborează ca psiholog cu o grădiniță și o școală având printre responsabilități și facilitarea integrării copiilor cu TSA în învățământul de masă.
Citește mai mult »

Tatiana Dănciulescu

Tatiana Dănciulescu
Tatiana Dănciulescu este Președinte al Asociației Piano Therapy și formatorul metodei Piano Therapy. De asemenea este și psiholog clinician, logoped și psihopedagog autonom recunoscut de către Colegiul Psihologilor. Își desfășoară activitatea atât în cadrul Asociației Piano Therapy, cât și în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Dănciulescu Tatiana.
Citește mai mult »

Anca Ghearasamescu

Anca Ghearasamescu
Anca este art terapeut Phronetik® în supervizare în cadrul Asociației Române de Terapii Expresive și Wiener Schule fur Kunsttherapie (WSK), Austria. Are trei ani experiență de practică în art terapie, atât cu copii și adolescenți, cât și cu adulți. A lucrat în sesiuni de art terapie individuale și de grup cu copii din centre de plasament și fundații private. Anterior, Anca a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihopedagogie specială.
Citește mai mult »

Iuliana Baban

Iuliana Baban
Iuliana Baban este psiholog educațional specializat în terapia tulburărilor de limbaj cu experiență de peste 10 ani în crearea și implementarea unor planuri de intervenție personalizată pentru copii cu deficiențe mentale și sindroame asociate sau alte tulburări de dezvoltare. Această experiență a obținut-o în principal activând ca professor psihopedagog în învățământul special pentru elevi cu deficient mentale și associate dar și colaborări externe, dintre care, cea mai importantă este cea ca logoped voluntar în cadrul Asociației de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie “Activity”.
Citește mai mult »

Bogdan Cristian Fitiu

Bogdan Cristian Fitiu
Este un specialist format în diagnosticarea și tratamentul tulburărilor de dezvoltare, de comportament, de gândire și emoționale care pot să apară la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani. Este membru în "Societatea de Neurologie și Psihiatrie a copilului și adolescentului din România" și în "Asociația Română de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului și Profesiuni Asociate". Pe plan internațional este membru în asociația medicală "European Society for Trauma and Dissociation".
Citește mai mult »

Bianca Stănescu

Bianca Stănescu
Bianca Stănescu este membru fondator al Asociației de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie "Activity" și consilier psihologic acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Are o experiență de peste 6 ani în lucrul cu copiii și în aplicarea principiilor ABA și de doi ani în coordonarea și implementarea programelor de intervenție comportamentală. De asemenea, deține cunoștințe în oferirea serviciilor de consiliere psihologică și în organizarea și desfășurarea grupurilor de dezvoltare socio-emoțională.
Citește mai mult »

Laura Cristescu

Laura Cristescu
Laura Cristescu are o experiența profesională ce include lucrul cu copii și adolescenți cu autism și alte nevoi speciale. A lucrat timp de 2 ani ca Playworker si Manager de Resurse pentru o organizație caritabilă din Birmingham, ce oferă copiilor cu autism cluburi de joacă after-school și în timpul vacanțelor. A fost consilier într-o tabără pentru persoane cu diverse dizabilități, și asistent personal pentru doi adolescenți cu autism și dizabilități fizice. De asemenea, a lucrat într-o școală specială pentru copii cu autism drept asistent de profesor pentru 3 ani, și de curând a devenit și unul din Guvernanții aceleași școli.
Citește mai mult »

Loredana Tîrțopan

Loredana Tîrțopan
Loredana Tîrțopan este consultant în analiză comportamentală aplicată, în cadrul Centrului New Odyssey. Este absolventă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București și a Masterului Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University, iar în prezent urmează cursuri de masterat în domeniul Psihologiei clinice și Consilierii psihologice.
Citește mai mult »

Iliana Comendant

Iliana Comendant
Iliana Comendant este psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu experientă de 7 ani în terapia ABA și peste 10 ani în învățământul preuniversitar. Cu o formare profesională în terapia ABA, logopedie, terapie senzorială, terapii alternative – muzică, artă, joc și socializare , susține cursuri pentru părinti și specialiști în dezvoltarea jocului la copil.
Citește mai mult »

Bianca Angelescu

Bianca Angelescu
Bianca Angelescu este consultant în analiză comportamentală aplicată, în cadrul Centrului New Odyssey. A absolvit Facultatea de Psihologie, iar ca arie de interes a urmărit zona clinică, finalizând cursurile programului de masterat în Psihologia Sănătăţii – Cercetare Clinica şi Optimizare Comportamentală, la Universitatea Bucureşti. Activitatea desfăsurată în analiză comportamentală a determinat-o în alegerea cursului Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University, unde a studiat pentru dezvoltarea abilităţilor profesionale.
Citește mai mult »

Cristina Janet Costin

Cristina Janet Costin
Cristina Janet Costin este kinetoterapeut principal cu experiență în domeniul recuperării motorii și neuromotorii la copii și adulți de peste 15 ani. Are o experiență de peste 10 ani cu copii cu autism în cadrul Asociației AITA. Este participant la diferite conferințe și workshopuri în domeniul intervenției terapeutice în autism.
Citește mai mult »

Andrei Mircea Stan

Andrei Mircea Stan
Andrei are 16 ani și este elev în clasa a IX-a la un Colegiu din București. El și fratele său geamăn Ovidiu, au fost diagnosticați cu Autism la vârsta de 1.10 luni, la mai multe cabinete medicale. Pornind de la un coeficient de dezvoltare care anunța retard mintal sever, cu multă muncă și efort, cei doi frați gemeni, au depășit multe din barierele tulburării. Azi Andrei ne poate vorbi despre amintirile și etapele integrării lui în școală și societate.
Citește mai mult »

Mihaela Stan

Mihaela Stan
Mihaela Stan este președintele Asociației Puzzle România și mamă a unor băieți gemeni care au fost diagnosticați cu autism la vârsta de 1 an și 10 luni. După un program de intervenție timpurie multidisciplinar și terapie comportamentală (ABA), băieții sunt adolescenți, liceeni în clasa a IX-a, elevi cu CES integrați în școala de masă. Provocările cu care s-a confruntat până în prezent au determinat-o să se implice și să arate că se poate, că fiecare copil cu dizabilități, special sau tipic are șansa lui de fi stimulat să își atingă propriul potențial la maxim.
Citește mai mult »

Valentina Puicea

Valentina Puicea
Valentina Puicea este psiholog clinician și coordonator în cadrul Asociației Lumea lui Arthur. Are o experiență de 8 ani în implementarea și elaborarea strategiilor de recuperare a copiilor cu tulburări în dezvoltare și de comportament. În demersul evoluției profesionale, pune accent pe acuratețea, rigorile teoretice și practice ale analizei aplicate a comportamentului. A urmat cursurile master-ului Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University.
Citește mai mult »

Simona Bălan

Simona Bălan
Simona Bălan este absolventă a Masterului de Psihologie clinică din cadrul Universității Titu Maiorescu, București avand și o formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală în cadrul Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie cognitiv-comportamentală. Este psiholog clinician, acreditat de Colegiul Psihologilor din România cu o vastă experiență atât pe evaluare clinică cât și în intervenția și monitorizarea programelor copiilor cu dezvoltare atipică.
Citește mai mult »

Nicoleta Burlacu

Nicoleta Burlacu
Nicoleta Burlacu este psiholog clinician specialist, psihoterapeut cognitiv-comportamental, acreditat de Colegiul Psihologilor din România și președinte al Asociației Împreună Pas cu Pas. Are o experiență de peste 12 ani în evaluare clinică a copiilor tipici și atipici, ajungând în prezent la peste 1500 de evaluări. De asemenea realizează și implementează programe personalizate pentru copii și adolescenți.
Citește mai mult »

Daniela Mădalina Jaga

Daniela Mădalina Jaga
Daniela Mădalina Jaga este psihoterapeut certificat cognitiv-comportamental și lucrează timp de peste 10 ani cu copiii cu autism și familiile lor. Este asistent social cu compentețe în sănătatea mintală și este fondator al Asociației "Deschidem Lumea".
Citește mai mult »

Mădălina Potoroacă

Mădălina Potoroacă
Madalina Potoroacă este medic primar în psihiatria copilului și adolescentului, având o experiență de 20 ani. De asemenea are competențe în consilierea familiei copilului și adolescentului, în evaluarea complexă a copiilor cu disabilități, formare de avangardă în psihofarmacologia pediatrică și în mecanismele neurobiologice ale psihopatologiei pediatrice. Este managerul Clinicii Medicale Dr. Potoroacă, clinică specializată în psihiatrie pediatrică, psihiatrie, terapii dedicate copiilor cu autism, ADHD, tulburări emoționale și de limbaj, precum și terapii dedicate adulților/părinților.
Citește mai mult »