Acceptarea este Putere.
Association for Therapeutic Intervention in Autism - AITA
V-ați înregistrat?
ENGLISH IACB 2018 Înscrieri Call for papers Lectori IACB 2018 Program Parteneri Știri Accomodation Contact | IACB 2017

Marius Teodor Zamfir

Psiholog clinician autonom, coordonator Centrul Sfântul Mihail pentru copii cu autism

Marius Teodor Zamfir - lector at IACB 2017

Marius Teodor Zamfir este psiholog clinician autonom, coordonator Centrul Sfântul Mihail pentru copii cu autism – Fundația Copii în Dificultate România din anul 2007 pâna în prezent. Este membru fondator al Asociației pentru Sănatate Mintală a Copilului „Sfântul Serafim de Sarov”. Este membru al Colegiului Psihologilor din România din anul 2011. Deasemenea este membru al Institutului de Psihologie Judiciara din anul 2013 și este înscris în Tabloul Experților Psihologi cu specialitatea psihologie clinică și psihologie judiciară din anul 2013.

 

O nouă formă de autism - autismul virtual

 

Sunt coordonatorul unui centru pentru copiii cu autism de peste 10 ani, şi de peste 12 ani de zile lucrez cu astfel de copii. În ultimii 5 ani am observant un fenomen îngrijorător. La peste 90% din cazurile de copii cu vârste cuprinse între 2-3 ani, diagnosticaţi de medicii neuropsihiatrii cu tulburări din spectrul autist, atât eu cât şi majoritatea specialiştilor din domeniu, asociem ca şi factor declanşator al acestor tulburări, vizionarea excesivă a programelor TV sau a altor forme de realitate virtuală (calculator, telefon mobil, tabletă). Este vorba în special de cazurile în care vizionarea TV reprezintă în medie peste 4-5 ore/zi, şi în unele situaţii chiar peste 10 ore/zi, la copiii cu varsta cuprinsa intre 0-2 ani. Dacă aparent 5 ore pe zi de vizionare ar trebui “să nu fie” un fapt îngrijorător, în cazul copiilor şi mai ales al copiilor mici de 0-2 ani, consumul TV este foarte dăunător, ajungându-se în marea majoritate a cazurilor în care cei mici au fost lăsaţi în medie peste 5 ore/zi în faţa mediilor virtuale, la diagnostice de întârziere în dezvoltarea psiho motrica, întârziere în apariţia şi dezvoltarea limbajului, tulburare de opoziţie şi/sau comportament, şi mai grav de ADHD sau chiar de autism.

Lucrarea prezinta elementele specifice pentru un diagnostic diferential intre autismul “clasic” si autismul “virtual”, metode si tehnici de interventie specifice, precum si studii de caz.

Gina Davies

Gina Davies
Gina Davies a lucrat în domeniul nevoilor educaționale speciale ca logoped de peste 20 de ani, atât în mediul clinic, cât și în cel educațional și familial. A înființat și a condus un centru de intervenție timpurie - o grădiniță specializată pentru copiii cu autism, unde terapia de comunicare si limbaj și predarea au fost integrate într-un curriculum intensiv de intervenție timpurie de specialitate. În ultimii 11 ani, Gina Davies a lucrat în cadrul unei grădinițe de specialitate și in centre de plasament educaționale atât specializate, cât și tipice.
Citește mai mult »

Daniela (Martinescu) Gavankar

Daniela (Martinescu) Gavankar
Daniela (Martinescu) Gavankar este psiholog specialist la Colegiul de Psihologi din România, ABA Consultant și președinte al Asociația pentru intervenții terapeutice la autism - AITA . A absolvit Universitatea din North Texas - Departamentul de Analiză a Comportamentului și cursul PECS împreună cu consultanții educaționali Pyramid din Londra. Ea este autorul cărții " Autism, cartea pentru părinți " și co-autor al broșurii " Intervenția în Autism de la teorie la practică - Ghid complet pentru părintele informat, 2013."
Citește mai mult »

Petter Myhrer-Naess

Petter Myhrer-Naess
EIBI (Consultant de Intervenție Comportamentală Timpurie - Early Intensive Behavioral Intervention) pentru Departamentul de Servicii psihologice și pedagogice din Bergen, Norvegia, Petter Myhrer-Naess lucrează de 22 de ani în domeniul autismului, făcând parte din membrii unui grup de lucru pentru consultanța și instruirea personalului activ din centre pentru persoane cu autism și alte dizabilități de dezvoltare
Citește mai mult »

Gabriela Vilhelmsen (Negoescu)

Gabriela Vilhelmsen (Negoescu)
Psihopedagogă și consilier la Centrul Pedagogic din Årstad, sub conducerea Departamentului de Servicii Psihologice și Pedagogice din Bergen, Norvegia. A absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației - Departamentul de Psihopedagogie - în anul 2001, iar în anul 2006 a absolvit "Master of Philosophy in Special Needs Education" la Facultatea de Științe ale Educației - Universitatea din Oslo, Norvegia.
Citește mai mult »

Andy Webb

Andy Webb
Andy a lucrat pentru sprijinirea și dezvoltarea proiectelor în România și India începând cu 2011, când a devenit președinte al "Ministeriatelor Comunității Creștine", care face parte acum din familia "Life Church" (Biserica Vieții). Life Church sprijină proiecte care lucrează pentru persoane cu "nevoi educaționale speciale" în orașe din România, inclusiv Cluj, București, Pitești și Oradea. Life Church a oferit, de asemenea, mâncare, pături și ajutor în valoare de peste 23.000 de lire sterline pentru unele dintre cele mai sărace familii din Europa care locuiesc în sudul Iașiului.
Citește mai mult »

Ana Maria Bogdan

Ana Maria Bogdan
Ana Maria Bogdan este psiholog, logoped, terapeut ABA și consultant în analiza comportamentală la ATCA. În acest moment, ea este specializată în analiza comportamentală aplicată la Universitatea din North Texas - Departamentul de Analize de Comportament. Este implicată în organizarea de sesiuni de instruire, organizate de A.T.C.A. Pentru părinți, profesori și voluntari.
Citește mai mult »

Raluca Vasilescu

Raluca Vasilescu
Raluca Vasilescu a absolvit Colegiul de Psihologie și programul de masterat "Psihoterapie cognitiv-comportamentală" la Universitatea "Titu Maiorescu".
Este terapeut si coordonator in cadrul Asociației de Terapie Comportamentală și a făcut parte din această echipă încă de la începutul carierei sale în acest domeniu. În scopul de a îmbunătăți, ea studiază acum la Universitatea North Texas în departamentul de analiză a comportamentului aplicat.
Citește mai mult »

Domnica Petrovai

Domnica Petrovai
Domnica Petrovai is a clinical psychologist and cognitive-behavioral psychotherapist, founder of the Mind Education Health company, that provides psychotherapy and psychological counseling services for schools and private companies. She is also the founder of the first School for Couples in the country.
Citește mai mult »

Alexandra Cristiana Comarniceanu

Alexandra Cristiana Comarniceanu
Alexandra Cristiana Comarniceanu este analist comportamental cu o experiență vastă în domeniu, lucrând atât la domiciliul copilului cât și în centre specializate. Din septembrie 2012 este BCBA si se ocupă și de supervizarea persoanelor care doresc să obțină certificarea de BCBA (Board Certified Behavior Analyst) și BCaBa (Board Certified Assistant Behavior Analyst).
Citește mai mult »

Oana Baloc

Oana Baloc
Oana Baloc este consilier psihologic specilizat in consilierea copilului, a cuplului si a familiei si este in prezent analist comportamental in curs de acreditare BCBA. Urmeaza secventa de cursuri online oferite de Florida Institute of Technology. Lucreaza cu copii cu TSA din 2013 implementand programe de terapie la domiciliu.
Citește mai mult »

Dana Horodețchi

Dana Horodețchi
Dana Horodețchi este absolventă a Liceului Pedagogic și a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, si este mama lui Darius. Dupa 10 ani traiti in afara tarii, Dana se reintoarce in tara in 2014 si pune bazele asociatiei 'Invatam cu pictograme', la început pentru a acoperi necesitățile propriului copil, ulterior ajutand numeroase familii in munca cu copiii lor.
Citește mai mult »

Ana Hodea

Ana Hodea
Ana Hodea este specializată în dezvoltarea, stimularea și corectarea limbajului verbal și non-verbal în terapia și recuperarea copiilor cu autism și are 8 ani de experiență în terapia logopedică și 10 ani de experiență în domeniul educației. De asemenea, este formator în cadrul cursurilor de logopedie, începand cu anul 2012.
Citește mai mult »

Ramona Stanciu

Ramona Stanciu
Ramona Stanciu este președinte al Asociației Părinților Copiilor cu Autism din Bacău, care a infintat și coordonat timp de 5 ani Centrul de zi pentru persoane cu autism “Sf. Cosma și Damian” din Bacău. Având în vedere preocuparea sa pentru terapia senzorială, Ramona s-a specializat la Cluj și Berlin și în 2016 a înființat prima și singura cameră de integrare senzorială din Bacău. Ramona susține părinții copiilor cu autism, fiind ea însăși mama lui George, un copil diangnosticat cu autism, în prezent având vârsta de 13 ani. Scrie despre viața cu autism pe blogul său www.grupdesuportautism.blogspot.com și este colaborator pe site-ul www.supereroiprintrenoi.ro
Citește mai mult »

Catalina Nicolescu

Catalina Nicolescu
Ca pedagog de recuperare în autism, utilizez tehnicile şi procedurile Analizei Comportamentale Aplicate (ABA), alături de orice altă abordare validată științific, pentru a consolida abilităţile de limbaj, academice, de auto-servire, motricitate şi interacţiune socială ale copiilor cu autism şi alte tulburări de dezvoltare. Desfășor aceste activități atât ca terapeut la domiciliu sau în mediul educational, precum și coordonator, începând cu 2006.
Citește mai mult »

Ionel Mocanu

Ionel Mocanu
Ionel Mocanu este analist comportamental, psihoterapeut cognitiv- comportamental și membru fondator al Asociaţiei de Intervenţie Terapeutică pentru Copil şi Familie “Activity”. Are experienţă de 8 ani în coordonarea şi implementarea planurilor de intervenţie comportamentală (atât pentru copiii tipici cât si pentru copiii atipici), în oferirea serviciilor de consiliere parentală individuală şi de grup (deţinând o acreditare Triple P – Pozitiv Parenting Program si Cercul Sigurantei) şi în formarea cadrelor didactice în teme precum: Cauzele comportamentelor, Management comportamental, ADHD, Dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale, Creșterea motivației pentru învățare, Importanța jocului în dezvoltarea abilităților copiilor.
Citește mai mult »

Bianca Stănescu

Bianca Stănescu
Bianca Stănescu este membru fondator al Asociației de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie "Activity" și consilier psihologic acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Are o experiență de peste 5 ani în lucrul cu copiii și în aplicarea principiilor ABA și de un an în coordonarea și implementarea programelor de intervenție comportamentală.
Citește mai mult »

Adriana Balsanu

Adriana Balsanu
Adriana Balsanu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniile Psihoterapie cognitiv comportamentală și Psihopedagogie specială. Practică intervenția comportamental aplicată încă din anul 2008, coordonează echipe care lucrează cu copii cu diferite diagnostice, susține cursuri de inițiere în terapia ABA, cursuri de informare pentru cadre didactice și pentru părinți. Lucrează cu multă serozitate și implicare în cadrul Asociației "Help Autism".
Citește mai mult »

Violeta Mihalașcu

Violeta Mihalașcu
Violeta Mihalașcu este psiholog clinician autonom și psihoterapeut în terapie cognitiv-comportamentală autonom și lucrează în domeniul autismului din 2011. Face evaluări psihologice și coordonează echipe de terapeuți ABA, în vederea recuperări copiilor cu tulburări din spectrul autismului.
Citește mai mult »

Camelia Crîșmariu

Camelia Crîșmariu
Camelia Crîșmariu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniul Psihopedagogiei Speciale. A inceput să practice intervenția comportamentală aplicată din anul 2009. Din anul 2015 a început colaborarea cu asociația Help Autism unde coordonează implementarea planurilor de intervenție pentru copii și susține cursuri de inițiere în terapia ABA.
Citește mai mult »

Ramona Octaviana Gheorghe

Ramona  Octaviana Gheorghe
Ramona Octaviana Gheorghe este medic primar psihiatru de copii și adolescenți și psihoterapeut adlerian. Are o experiență de 12 ani de practică în clinică spitalicească și de ambulator, a coordonat echipe multidisciplinare de evaluare și intervenție în tulburările psihice la copil și adolescent si este formator acreditat de Ministerul Muncii.
Citește mai mult »

Mădălina Potoroacă

Mădălina Potoroacă
Madalina Potoarcă este medic primar în psihiatria copilului și adolescentului, având o experienta de 19 ani. De asemenea are competențe în consilierea familiei copilului și adolescentului, în evaluarea complexă a copiilor cu disabilități, formare de avangarda în psihofamacologia pediatrica și în mecanismele neurobiologice ale psihopatologiei pediatric. Este managerul Clinicii Medicale Dr. Potoroacă, clinică specializată în psihiatrie pediatrică, psihiatrie, terapii dedicate copiilor cu autism, ADHD, tulburări emoționale și de limbaj, precum și terapii dedicate adulților/părinților.
Citește mai mult »

Antonela Samson

Antonela Samson
Antonela Samson și-a început drumul în acest domeniu in 2005 ca terapeut la domiciliu sub supervizarea unui consultant în analiză comportamantală aplicată din cadrul UK YoungAutismProject. De-a lungul timpului, și-a îmbogățit experiența în domeniu, participând la diverse manifestări profesionale specifice evaluării și intervenției psihoeducaționale specializate, atât ca participant, cât și ca lector. În 2012 a absolvit Course Sequence Applied Behavior Analysis-BCaBA, avându-l ca trainer pe Neil Martin, BCBA.
Citește mai mult »

Răzvan Danciu

Danciu Răzvan
Danciu Răzvan este kinetoterapeut. A absolvit Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, București, România – Facultatea de Kinetoterapie în anul 2010 (studiile de licență), iar în 2012 a absolvit studiile masterale tot în cadrul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, București, România. Din septembrie 2010 lucreză pe postul de profesor kinetoterapeut la Școală Gimnazială Specială pentru Surzi nr. 1. În perioada 2010-2017 a avut mai multe colaborări part-time cu clinici de recuperare în domeniul pediatriei, recuperării sportive și geriatriei.
Citește mai mult »

Cecilia Moței

Cecilia Moței
Moței Cecilia este psiholog clinician și psihoterapeut acreditat de COPSI și în această perioadă se specializează în analiza aplicată comportamentală, urmează cursurile Universității Clemson, a absolvit cursurile de formare în Terapii Scurte Colaborative Orientate pe Resurse și Soluții și masterul de Psihologie clinică si consiliere psihologică. De 6 ani sprijină programul terapeutic al copiilor cu TSA, implementează principiile analizei aplicate, susține ateliere de dezvoltare personală pentru copii și părinți. În această perioadă Cecilia a participat în stagii de voluntariat în țări precum, Ghana (Africa) și Iordania (Asia) unde a lucrat cu copii cu TSA și Sindromul Down, a susținut programe de dezvoltare personală pentru frații copiilor cu autism, în prezent își desfășoară activitatea în propriul cabinet de psihologie.
Citește mai mult »

Geta Udrea

Geta Udrea
Geta Udrea este psiholog clinician și educațional, logoped si consultant ABA. A absolvit masterul "Intervenția ABA în Tulburarea de spectru autist și alte tulburări de învațare" la Universitatea din Granada. A absolvit cursurile de consilier în dezvoltare personală și formator. A terminat masterul de "Terapia logopedica în procesele de comunicare".
De 8 ani se ocupă de programele terapeutice al copiilor, coordonează și implementează principiile analizei comportamentale aplicate, dezvoltă capacitatea emoțională și ajută copiii să se dezvolte din punct de vedere personal prin ludoterapie și floor time therapy.
Citește mai mult »

Roxana Maria Clinciu

Roxana Maria Clinciu
Roxana Maria Clinciu este psiholog clinician și logoped. Lucrează cu copii cu autism de 7 ani, coordonând și implementând programele de intervenție comportamentală. A urmat cursuri de formare în ABA, obținând acreditare ca BCaBA.
Citește mai mult »

Cristina Maria Nedelcu

Cristina Maria Nedelcu
Cristina Maria Nedelcu este psiholog clinician specialist și doctorand în cadrul Universitătii de medicină UMF Carol Davila, coordonator al programului "Parents Skills Training", în colaborare cu Autism Speaks în România. Din 2015 lucrează la traducerea și adaptarea ADOS 2 în România (Autism Diagnostic Observation Schedule 2) și traducerea și adaptarea în România a ABAS 3 (Adaptative Behavior Assessment System 3).
Citește mai mult »

Chiriac Bădeancă Irina Andreea

Chiriac Bădeancă Irina Andreea
Chiriac Bădeancă Irina Andreea este psihoterapeut, psihopedagog special și logoped. Lucrează de 10 ani cu copii cu autism, coordonând și implementând programele de intervenție comportamentală. Lucrează de 7 ani cu copii cu întarziere în dezvoltare și dislalie. Este formator în cadrul cursurilor de logopedie.
Citește mai mult »

Corina Aurelia Mehedințu

Corina Aurelia Mehedințu
Corina Aurelia Mehedințu este învățător, educator și psihopedagog. Lucreză cu copii cu autism de 5 ani. A urmat cursuri de formare in Terapie ABA și în logopedie.
Citește mai mult »

Lili Covaci

Lili Covaci
Lili Covaci a lucrat peste 20 de ani cu copii și adulți cu autism sau cu diverse dizabilități de învațare în orfelinate, case rezidențiale și centre de zi. Ea deține franciza Pyramid Educational Consultants Romania - certificare PECS, consultant în Abordarea Piramidala a Educatiei, psiholog și președinte al Asociației Centrul de Învățare Piramidală și urmarește să devină analist comportamental (BCBA - Board Certified Behavior Analyst) la Universitatea de Tehnologie din Florida.
Citește mai mult »

Maria Gioroc

Maria Gioroc
Maria Gioroc este analist comportamental acreditat BCaBA din 2015, psiholog clinician și președinte al Asociației Spontania – Intervenție în Autism. A acumulat experiență de aproximativ 8 ani în implementarea și aplicarea programelor de intervenție comportamentală, fiind aproape atât de copiii cu tulburări de dezvoltare cât și de familiile lor.
Citește mai mult »

Simona Marica

Simona Marica
Simona Marica este doctor în psihologie, psiholog clinician specialist, supervizor în psihologie clinică. Predă de 20 de ani la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea „Spiru Haret”, Bucureşti, fiind Lector universitar, cu competențe în domeniile: Psihopatologie, Psihodiagnoză și evaluare clinică, Psihologie clinică și medicală.
Citește mai mult »

Alina Mirela Craiu

Alina Mirela Craiu
Alina Mirela Craiu este psiholog clinician și psihopedagog. Lucrează de 10 ani cu copii cu tulburări din spectrul autist. Realizează evaluările copiilor, construiește planurile de intevenție și asigură implementarea acestora. Este preocupată de incluziunea școlară a copiilor cu autism și de echilibrul emoțional al acestora.
Citește mai mult »

Andreea Stroe-Mățăuan

Andreea Stroe-Mățăuan
Andreea Stroe-Mățăuan este analist comportamental acreditat internațional BCBA și psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Începând cu anul 2008 s-a implicat în lucrul cu copii cu autism și cu alte tulburări de dezvoltare. Iar din anul 2011 este lector la conferințe de specialitate și susține cursuri pentru părinți și specialiști.
Citește mai mult »

Ana Florina Dumitrescu

Ana Florina Dumitrescu
Parinte si fondator Asociatia Autism, Terapie, Sport si Arte Arges, consiler juridic in cadrul Primariei Municipiului Pitesti, incepand din anul 1999.
Lupta mea cu autismul a inceput acum noua ani, atunci cand baietelul meu a primit acest diagnostic.In aceasta perioada, am contribuit la pregatirea specialistilor in domeniu, am ajutat numeroase familii care au copiii diagnosticati cu autism.
Scopul principal al asociatiei este de a asigura accesul persoanelor cu autism la o terapie de specialitate, avand ca rezultat final incluziunea socio-educationala.
Citește mai mult »

Marius Teodor Zamfir

Marius Teodor Zamfir
Zamfir Marius Teodor este psiholog clinician autonom, coordonator Centrul Sfântul Mihail pentru copii cu autism – Fundația Copii în Dificultate România din anul 2007 pâna în prezent. Este membru fondator al Asociației pentru Sănatate Mintală a Copilului „Sfântul Serafim de Sarov”. Este membru al Colegiului Psihologilor din România din anul 2011. Deasemenea este membru al Institutului de Psihologie Judiciara din anul 2013 și este înscris în Tabloul Experților Psihologi cu specialitatea psihologie clinică și psihologie judiciară din anul 2013.
Citește mai mult »