Acceptarea este Putere.
Association for Therapeutic Intervention in Autism - AITA
V-ați înregistrat?
ENGLISH IACB 2018 Înscrieri Call for papers Lectori IACB 2018 Program Parteneri Știri Accomodation | IACB 2017

Lectori la IACB 2018

Vă rugăm să trimiteți documentele la Daniela (Martinescu) Gavankar, Coordonator științific al Conferinței (daniela.gavankar@iacb.ro).

Nicolae al României

Invitat special

Nicolae al României - invitat special IACB 2018

Nicolae al României este nepotul regelui Mihai al României. Nicolae a urmat pașii familiei sale și a venit în România în 2012 pentru a continua misiunea înaintașilor săi. Din anul 2012 activează în mediul educațional, social și cultural organizând și patronând diferite inițiative și proiecte. A început să lucreze alături de antreprenorii din România, aflați la început de drum pentru a-i ajuta să se promoveze la nivel național și internațional, încurajându-i de asemenea să-și transmită cunoștințele și experiența viitorilor tineri români.

Despre Nicolae al României »

Dr. Hanna A. Alonim

Fondator și președinte al Centrului Mifne, expert și cercetător pe spectrul autismului

Hanna A. Alonim - lector la IACB 2018

Dr. Hanna A. Alonim este expert și cercetător pe spectrul autismului la o vârstă fragedă, absolvind Sănătatea Mintală la Universitatea Anglia Ruskin, Cambridge, Marea Britanie. Dr. Hanna A. Alonim este fondatorul și președintele Centrului Mifne pentru tratament, formare și cercetare, din 1987. Centrul Mifne este specializat în tratamentul sugarilor diagnosticați pe spectrul autismului din întreaga țară și din lume. Programul de tratament cuprinde întreaga familie nucleară.

Despre Dr. Hanna A. Alonim »

Daniela (Martinescu) Gavankar

Psiholog specialist, analist comportamental, consultant ABA, Presedinte AITA

Daniela Gavankar - lector IACB 2018Daniela (Martinescu) Gavankar a înființat Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) în decembrie 2008, unde coordonează programele terapeutice ale copiilor diagnosticați cu autism și alte tulburări de dezvoltare. Este psiholog, specialist, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, consultant ABA din 2010 și specialist în intervenția intensivă timpurie la copilul cu autism, supervizor și formator de formare profesională acreditat de către Colegiul Psihologilor din România. Participă cu lucrări la conferințe de specialitate din anul 2008 și susține cursuri de formare continuă și pentru psihologi – acreditate COPSI, dar și cursuri pentru părinți și educatori.

Despre Daniela (Martinescu) Gavankar »

Gabriela Vilhelmsen

Psihopedagog și consilier la Centrul Pedagogic Årstad, sub egida Serviciului Psihologic și Pedagogic din Bergen, Norvegia

Gabriela Vilhelmsen - Lector IACB 2018A absolvit “Facultatea de Psihologie și științele Educației - secția Psihopedagogie specială - în 2001, iar în 2006 a absolvit programul “Master in Philosophy in Special Needs Education”, la Facultatea de Științe Educaționale - Universitatea din Oslo, Norvegia.  
 
Lucrează fie direct cu copilul cu nevoi speciale în grădinițe, fie consiliază părinții și personalul. Interesul său central este comunicarea și adaptarea copilului la viața de zi cu zi, relațiile cu cei din jurul său și nu în ultimul rând, jocul. Indiferent de diagnostic, copilul este parte a grupului lui din grădiniță sau din școală. El urmează pe cât posibil activitățile împreună cu ceilalți.

Despre Gabriela Vilhelmsen »

Sînziana Burcea

Psiholog clinician principal, psihoterapeut adlerian, specialist în educație parentală și supervizor în psihologie clinică

Sînziana Burcea - lector IACB 2018Sînziana Burcea este psiholog clinician principal, psihoterapeut adlerian, specialist în educație parentală și supervizor în psihologie clinică. Este coordonatorul Centrului de Terapie Intensivă Timpurie pentru Copilul Cu Autism și Familia Sa-Being MySelf, din Piatra Neamț. Are o experiență de peste 15 ani în terapia copilului cu autism și 10 ani de când a introdus în România conceptul de abordare holistică în autism.

Despre Sînziana Burcea »

Carmen-Adriana Moldovan

Expert fiscalitate licențiată a Academiei de Studii Economice București, consultant fiscal, expert contabil acreditat

Carmen-Adriana Moldovan - lector IACB 2018Carmen-Adriana Moldovan este expert fiscalitate licențiată a Academiei de Studii Economice București, consultant fiscal, expert contabil acreditat. Deasemenea este mamă a doi băieți gemeni în vârstă de 9 ani diagnosticați în anul 2012 cu TSA, școlarizați amândoi în școli de masă.

Despre Carmen-Adriana Moldovan »

Ana Turtureanu

Analist comportamental și președinte al Asociației Lumea lui Arthur

Ana Turtureanu - lector IACB 2018Ana Turtureanu este analist comportamental și președinte al Asociației Lumea lui Arthur. Are o experiență de mai bine de 10 ani în domeniu intervenției comportamentale și coordonează programele de intervenție ale copiilor punând accent pe implicarea familiei cât și pe formarea unei echipe interdisciplinare care să își aducă aportul în procesul de recuperare.

Despre Ana Turtureanu »

Ionel Mocanu

Analist comportamental, psihoterapeut cognitiv-comportamental

Ionel Mocanu - lector IACB 2018Ionel Mocanu este analist comportamental, psihoterapeut cognitiv- comportamental și membru fondator al Asociaţiei de Intervenţie Terapeutică pentru Copil şi Familie “Activity”. Are experienţă de 10 ani în coordonarea şi implementarea planurilor de intervenţie comportamentală (atât pentru copiii tipici cât si pentru copiii atipici), în oferirea serviciilor de consiliere parentală individuală şi de grup (deţinând o acreditare Triple P – Pozitiv Parenting Program si Cercul Sigurantei) şi în formarea cadrelor didactice în teme precum: Cauzele comportamentelor, Management comportamental, ADHD, Dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale, Creșterea motivației pentru învățare, Importanța jocului în dezvoltarea abilităților copiilor.

Despre Ionel Mocanu »

Ana Dragu

Psiholog, psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare, terapeut ABA, președinte Asociația Autism Europa Bistrița

Ana Dragu - lector IACB 2018Ana Dragu este psiholog, psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare, terapeut ABA, președinte Asociația Autism Europa Bistrița, coordonator Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism "Micul Prinţ" Bistriţa. Are o experiență de peste 12 ani de asistență socioterapeutică pentru persoanele cu tuburări din spectrul autism și familile acestora. Ana Dragu este autorul cărții "Mâini cuminti - Copilul meu autist" și fondatorul revistei despre autism "2 Elefanți".

Despre Ana Dragu »

Alexandra Ababi

Psiholog clinician, psihoterapeut

Alexandra Ababi - lector IACB 2018Ababi Alexandra este psiholog clinician – psihoterapeut, licențiată în Psihologie și master în Psihologie Clinică și Psihoterapie. Absolventă a Școlii de Formare în Psihoterapie- Psihodramă Clasică din cadrul: Asociația Română de Psihodramă Clasică cu titlul de Psihoterapeut sub Supervizare- Director de Psihodramă Clasică. Are o experiență de peste 8 ani de lucru cu copiii , adolescenții și adulți cu dizabilități.

Despre Alexandra Ababi »

Simona Marica

Psiholog, Membru al Colegiului Psihologilor din România, Supervizor în psihologia clinică

Simona Marica - lector IACB 2018Simona Marica este lector la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Spiru Haret, București, unde desfășoară cursuri de Psihologie Socială, Psihopatologie, Psihodiagnostică și Evaluare Clinică, Psihologie Clinică și Sănătate. Simona Marica oferă asistență clinică practică pentru studenți - Programul de masterat de psihologie clinică și intervenție psihologică.

Despre Simona Marica»

Alexandra Comarniceanu

Analist comportamental BCBA (Board Certified Behaviour Analyst), Consultat ABA

Alexandra Comărniceanu - lector IACB 2018Alexandra Comărniceanu are o experiență de 12 ani, în domeniul Analizei Comportamentale Aplicate (ABA). A terminat Masterul în ABA la Universitatea din Bangor, Marea Britanie și a devenit BCBA (Board Certified Behaviour Analyst) în 2012. A fost lector, atât în cadrul conferințelor din România, cât și din Marea Britanie, a susținut traininguri în diverse țări europene și, din martie 2015 supervizează implementarea terapiei ABA în cadrul centrului SACS AVA, Franța.

Despre Alexandra Comărniceanu »

Roxana Maria Clinciu

Psiholog clinician și Logoped

Roxana Maria Clinciu - lector IACB 2018Roxana Maria Clinciu este psiholog clinician și logoped. Lucrează cu copii cu autism de 8 ani, coordonând și implementând programele de intervenție comportamentală. In anul 2017 a înființat la Brașov Asociația ”Uite cum cresc”, unde desfășoară programe de terapie și logopedie pentru copii cu autism, întârziere în dezvoltare, tulburări de limbaj.

Despre Roxana Maria Clinciu »

Irina Adreea Chiriac Bădeancă

Psihoterapeut, Psihopedagog special și Logoped

Chiriac Bădeancă Irina Andreea - lector IACB 2018Irina Andreea Chiriac Bădeancă este psihoterapeut, psihopedagog special și logoped. Lucrează de 11 ani cu copii cu autism, coordonând și implementând programele de intervenție comportamentală. Lucrează de 8 ani cu copii cu întarziere în dezvoltare și dislalie. Este formator în cadrul cursurilor de logopedie.

Despre Irina Andreea Chiriac Bădeancă »

Corina Aurelia Simoc

Învățător, educator și psihopedagog

Corina Aurelia Simoc
 - lector IACB 2018Corina Aurelia Simoc este învățător, educator și psihopedagog. Lucreză cu copii cu autism de 6 ani. A urmat cursuri de formare in Terapie ABA și în logopedie.

Despre Corina Aurelia Simoc »

Amalia Lupu

Psiholog, Logoped și Terapeut ABA

Amalia Lupu - lector IACB 2018Amalia Lupu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniul Psihopedagogiei Speciale, logoped și terapeut ABA cu o experiență de peste 8 ani, lector in cadrul conferinta ABA și susține cursuri de specialitate pentru părinți și logopezi. Este coordonatorul departamentului de Logopedie al Asociaței Help Autism și este specializată în stimularea și corectarea limbajului verbal și non-verbal al copiilor cu autism.

Despre Amalia Lupu »

Anne Marie Hoțoiu

Psiholog și Logoped

Anne Marie Hoțoiu - lector IACB 2018Anne Marie Hoțoiu a absolvit facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Domeniul Științele Educației Departament de Psihopedagogie Specială, cu master în Psihopedagogia Școlii Incluzive, în cadrul Universității București. Este psiholog autonom acreditat COPSI. Experiența profesională a fost dobândită în cadrul unei școli speciale din București ca profesor psihopedagog, unde a practicat și terapie logopedică.

Despre Anne Marie Hoțoiu »

Elena Alexandra Nicolae

Psiholog, Psihoterapeut cognitiv-comportamental

Elena Nicolae - lector IACB 2018Elena Alexandra Nicolae este psihoterapeut cognitiv-comportamental. Are experiență de 10 ani în implementarea și coordonarea planurilor de intervenție comportamentală pentru copii cu Tulburare din Spectrul Autist, Sindrom Down, Tulburări Pervazive și întarziere în dezvolatrea limbajului.

Despre Elena Alexandra Nicoale »

Ionela Ferucă

Psiholog, Psihoterapeut cognitiv-comportamental, Analist comportamental și Terapeut ABA

Ionela Ferucă - lector IACB 2018Ionela Ferucă  este absolventă a Facultaţii de Psihologie, psihoterapeut în psihoterapie cognitiv-comportamentală, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, analist comportamental, terapeut ABA şi coordonator al programelor de intervenţie ABA, în cadrul Asociaţiei Helpautism.

Despre Ionela Ferucă »

Irina Isar

Psiholog, Psihoterapeut cognitiv-comportamental și Terapeut ABA

Irina Isar - lector IACB 2018Irina Isar este psiholog cu drept de liberă practică, psihoterapeut în psihoterapii cognitiv-comportamentale și terapeut ABA cu o experiență de 4 ani. De asemenea este trainer și consilier dezvoltare personală acreditat ANC. Irina Isar are o experiență de 5 ani în domeniul consilierii și al psihoterapiei.

Despre Irina Isar »

Laura Radu

Psiholog, Psihoterapeut cognitiv-comportamental, Logoped

Laura Radu - lector IACB 2018Laura Radu, logoped în cadrul Asociației Help Autism. Este psiholog cu drept de liberă practică în Psihopedagogie specială și în formare profesională în hipnoză și terapie cognitiv-comportamentală. Deasemenea predă cursuri de muzică vocal-instrumentală în cadrul Fundației Bucuriile Muzicii. Lector în cadrul Conferinței ABA, susține cursuri de formare pentru părinți și terapeuți. În activitatea sa integrează atât psihologia, psihopedagogia, terapia logopedică dar și terapia ocupațională prin muzică și sunet.

Despre Laura Radu »

Adriana Balsanu

Psiholog cu drept de liberă practică în domeniile Psihoterapie cognitiv comportamentală și Psihopedagogie specială

Adriana Balsanu - lector IACB 2018

Adriana Balsanu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniile Psihoterapie cognitiv comportamentală și Psihopedagogie specială. A absolvit masterele de Psihodiagnoză și consiliere psihologică din cadrul Universității Ecologice, București și Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University, devenind astfel Analist Comportamental. Aplică intervenția comportamental aplicată încă din anul 2008, coordonează echipe care lucrează cu copii cu diferite diagnostice, susține cursuri de inițiere în terapia ABA, cursuri de informare pentru cadre didactice și pentru părinți.

Despre Adriana Balsanu »

Oana-Daniela Oprescu

Psihoterapeut cognitiv-comportamental, terapeut și coordonator de programe ABA

Oana-Daniela Oprescu - lector IACB 2018Oana-Daniela Oprescu este psihoterapeut cognitiv-comportamental, terapeut și coordonator de programe ABA în cadrul Asociației Help Autism. Are experiență de 9 ani în aplicarea tehnicilor ABA și a terapiei tulburărilor de limbaj. Este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București și a Masterului de Psihodiagnoză cognitivă și consiliere psihologică, Universitatea Ecologică. A finalizat cursurile de specializare în Terapiile cognitiv-comportamentale în cadrul Asociație de Hipnoterapie și Psihoterapie cognitiv-comportametală.

Despre Oana-Daniela Oprescu »

Violeta Mihalașcu

Psiholog clinician autonom și psihoterapeut în terapie cognitiv-comportamentală autonom

Violeta Mihalaşcu - Lector IACB 2018Este psiholog clinician și psihoterapeut în terapie cognitiv-comportamentală (autonom), lucrează ca specialist în recuperarea copiilor cu tulburări de spectru autist începând din anul 2011. Lucreaza în cadrul Asociației Help Autism, unde din 2014 susține cursuri de informare pentru cadrele didactice și cursuri pentru formarea terapeuților ABA.

Despre Violeta Mihalaşcu »

Camelia Crîșmariu

Psiholog cu drept de liberă practică în domeniul Psihopedagogiei Speciale

Camelia Crîșmariu - Lector IACB 2018Camelia Crîșmariu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniul Psihopedagogiei Speciale. A inceput să  practice intervenția comportamentală aplicată din anul 2009. Din anul 2015 a început colaborarea cu asociația Help Autism unde coordonează implementarea planurilor de intervenție pentru copii și susține cursuri de inițiere în terapia ABA.

Despre Camelia Crîșmariu »

Ramona Octaviana Gheorghe

Medic primar psihiatru de copii și adolescenți, psihoterapeut adlerian și formator acreditat

Ramona Octaviana Gheorghe - speaker IACB 2018Ramona Octaviana Gheorghe este medic primar psihiatru de copii și adolescenți și psihoterapeut adlerian. Are o experiență de 12 ani de practică în clinică spitalicească și de ambulator, a coordonat echipe multidisciplinare de evaluare și intervenție în tulburările psihice la copil și adolescent si este formator acreditat de Ministerul Muncii.

Despre Ramona Octaviana Gheorghe »

Ramona Stanciu

Președinte al Asociației Părinților Copiilor cu Autism din Bacău

Ramona Stanciu - speaker IACB 2017

Ramona Stanciu este președinte al Asociației Părinților Copiilor cu Autism din Bacău, care a infintat și coordonat timp de 5 ani Centrul de zi pentru persoane cu autism “Sf. Cosma și Damian” din Bacău. Având în vedere preocuparea sa pentru terapia senzorială, Ramona s-a specializat la Cluj și Berlin și în 2016 a înființat prima și singura cameră de integrare senzorială din Bacău.

Despre Ramona Stanciu »

Andreea Petronela Veres

Psiholog, terapeut, coordonator în cadrul centrului “Ingerași din Bacău”

Andreea Petronela Veres - lector IACB 2017

Andreea Petronela Veres este psiholog, terapeut, coordonator în cadrul centrului “Ingerași din Bacău”. A absolvit Facultatea de Psihologie cu master în Psihologie clinica și psihoterapie în cadrul Universitații Alexandru Ioan Cuza Iasi și a Universității, Jagiellonian, Polonia. Încă din primul an de facultate a căutat să se perfectioneze, participand la cursuri, conferințe, specializări, schimburi de experiență în țara și în străinătate, în domeniul de terapie comportamentala, consiliere, logopedie si integrare senzorială.

Despre Andreea Petronela Veres »

Marius Teodor Zamfir

Psiholog clinician și coordonator Centrul Sfântul Mihail pentru copii cu autism

Marius Teodor Zamfir - lector IACB 2018Marius Teodor Zamfir este psiholog clinician si coordonator Centrul Sfântul Mihail pentru copii cu autism - Fundația Copii în Dificultate România. Deasemenea este președinte și membru fondator al Asociației pentru Sănatate Mintală a Copilului „Sfântul Serafim de Sarov” și președinte și membru fondator Bright Kids Academy.

Despre Marius Teodor Zamfir »

Geanina Bucuroiu

Psiholog clinician, Analist comportamental BCaBA

Geanina Bucuroiu - lector IACB 2018Geanina Bucuroiu este analist comportamental cu mai mult de 15 ani experiență în lucrul cu copii cu TSA, atât în centru specializat cât și în mediul rezidențial. Din mai 2014 a devenit BCaBA. Este consultant ABA pentru mai multe familii cu copii cu TSA, oferă training-uri pentru terapeuți și consiliere pentru copii cu sindrom Asperger și familiile acestora. Colaborează ca psiholog cu o grădiniță și o școală având printre responsabilități și facilitarea integrării copiilor cu TSA în învățământul de masă.

Despre Geanina Bucuroiu »

Tatiana Dănciulescu

Psiholog clinician, logoped și psihopedagog autonom

Sînziana Burcea - lector IACB 2018Tatiana Dănciulescu este Președinte al Asociației Piano Therapy și formatorul metodei Piano Therapy. De asemenea este și psiholog clinician, logoped și psihopedagog autonom  recunoscut de către Colegiul Psihologilor. Își desfășoară activitatea atât în cadrul Asociației Piano Therapy, cât și în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Dănciulescu Tatiana.

Despre Tatiana Dănciulescu »

Anca Ghearasamescu

Art Terapeut Phronetik®

Anca Ghearasamescu - lector IACB 2018Anca este art terapeut Phronetik® în supervizare în cadrul Asociației Române de Terapii Expresive și Wiener Schule fur Kunsttherapie (WSK), Austria. Are trei ani experiență de practică în art terapie, atât cu copii și adolescenți, cât și cu adulți. A lucrat în sesiuni de art terapie individuale și de grup cu copii din centre de plasament și fundații private. Anterior, Anca a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihopedagogie specială.

Despre Anca Ghearasamescu »

Iuliana Baban

Psiholog educațional

Iuliana Baban - lector IACB 2018Iuliana Baban este  psiholog educațional specializat în terapia tulburărilor de limbaj cu experiență de peste 10 ani în crearea și implementarea unor planuri de intervenție personalizată pentru copii cu deficiențe mentale și sindroame asociate sau alte tulburări de dezvoltare. Această experiență a obținut-o în principal activând ca professor psihopedagog în învățământul special pentru elevi cu deficient mentale și associate dar și colaborări externe, dintre care, cea mai importantă este cea ca logoped voluntar în cadrul Asociației de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie “Activity”.

Despre Iuliana Baban »

Bogdan Cristian Fitiu

Medic Specialist Psihiatrie Pediatrică

Bogdan Cristian Fitiu - lector IACB 2018Este un specialist format în diagnosticarea și tratamentul tulburărilor de dezvoltare, de comportament, de gândire și emoționale care pot să apară la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani. Este membru în "Societatea de Neurologie și Psihiatrie a copilului și adolescentului din România" și în "Asociația Română de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului și Profesiuni Asociate". Pe plan internațional este membru în asociația medicală "European Society for Trauma and Dissociation".

Despre Bogdan Cristian Fitiu »

Bianca Stănescu

Consilier psihologic acreditat de Colegiul Psihologilor din România

Bianca Stănescu - speaker IACB 2018Bianca Stănescu este membru fondator al Asociației de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie "Activity" și consilier psihologic acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Are o experiență de peste 6 ani în lucrul cu copiii și în aplicarea principiilor ABA și de doi ani în coordonarea și implementarea programelor de intervenție comportamentală. De asemenea, deține cunoștințe în oferirea serviciilor de consiliere psihologică și în organizarea și desfășurarea grupurilor de dezvoltare socio-emoțională.

Despre Bianca Stănescu »

Laura Cristescu

Distincție Master în Educație Specială în Autism pentru Copii

Laura Cristescu - speaker IACB 2018Laura Cristescu are o experiența profesională ce include lucrul cu copii și adolescenți cu autism și alte nevoi speciale. A lucrat timp de 2 ani ca Playworker si Manager de Resurse pentru o organizație caritabilă din Birmingham, ce oferă copiilor cu autism cluburi de joacă after-school și în timpul vacanțelor. A fost consilier într-o tabără pentru persoane cu diverse dizabilități, și asistent personal pentru doi adolescenți cu autism și dizabilități fizice. De asemenea, a lucrat într-o școală specială pentru copii cu autism drept asistent de profesor pentru 3 ani, și de curând a devenit și unul din Guvernanții aceleași școli.

Despre Laura Cristescu »

Loredana Tîrțopan

Consultant în analiză comportamentală aplicată

Loredana Tîrțopan - lector IACB 2018Loredana Tîrțopan  este consultant în analiză comportamentală aplicată,  în cadrul Centrului New Odyssey. Este absolventă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București și a Masterului Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University, iar în prezent urmează cursuri de masterat în domeniul Psihologiei clinice  și Consilierii psihologice.

Despre Loredana Tîrțopan »

Iliana Comendant

Psiholog clinician, logoped și terapeut ABA

Loredana Tîrțopan - lector IACB 2018Iliana Comendant este psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu experientă de 7 ani în terapia ABA și peste 10 ani în învățământul preuniversitar. Cu o formare profesională în terapia ABA, logopedie, terapie senzorială,  terapii alternative – muzică, artă, joc și socializare , susține cursuri pentru părinti și specialiști în dezvoltarea jocului la copil.

Despre Iliana Comendant »

Bianca Angelescu

Consultant în analiză comportamentală aplicată

Bianca Angelescu - lector IACB 2018Bianca Angelescu este consultant în analiză comportamentală aplicată, în cadrul Centrului New Odyssey. A absolvit Facultatea de Psihologie, iar ca arie de interes a urmărit zona clinică, finalizând cursurile programului de masterat în Psihologia Sănătăţii – Cercetare Clinica şi Optimizare Comportamentală, la Universitatea Bucureşti. Activitatea desfăsurată în analiză comportamentală a determinat-o în alegerea cursului Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University, unde a studiat pentru dezvoltarea abilităţilor profesionale.

Despre Bianca Angelescu »

Cristina Janet Costin

Kinetoterapeut

Cristina Janet Costin - lector IACB 2018Cristina Janet Costin este kinetoterapeut principal cu experiență în domeniul recuperării motorii și neuromotorii la copii și adulți de peste 15 ani. Are o experiență de peste 10 ani cu copii cu autism în cadrul Asociației AITA. Este participant la diferite conferințe și workshopuri în domeniul intervenției terapeutice în autism.

Despre Cristina Janet Costin »

Andrei Mircea Stan

Elev în clasa a IX-a

Andrei Mircea Stan - lector IACB 2018Andrei are 16 ani și este elev în clasa a IX-a la un Colegiu din București. El și fratele său geamăn Ovidiu, au fost diagnosticați cu Autism la vârsta de 1,10 luni, la mai multe cabinete medicale. Pornind de la un coeficient de dezvoltare care anunța retard mintal sever, cu multă muncă și efort, cei doi frați gemeni, au depășit multe din barierele tulburării. Azi Andrei ne poate vorbi despre amintirile și etapele integrării lui în școală și societate.

Despre Andrei Mircea Stan »

Mihaela Stan

Părinte de copii cu TSA, asistent personal, terapeut ABA, manager, consilier juridic, consilier educațional, președinte Asociația Puzzle Romania

Mihaela Stan - lector IACB 2018Mihaela Stan este președintele Asociației Puzzle România și mamă a unor băieți gemeni care au fost diagnosticați cu autism la vârsta de 1 an și 10 luni. După un program de intervenție timpurie multidisciplinar și terapie comportamentală (ABA), băieții sunt adolescenți, liceeni  în clasa a IX-a, elevi cu CES integrați în școala de masă. Provocările cu care s-a confruntat până în prezent au  determinat-o să se implice și să arate că se poate,  că fiecare copil cu dizabilități, special sau tipic are șansa lui de fi stimulat să își atingă propriul potențial la maxim.

Despre Mihaela Stan »

Valentina Puicea

Psiholog clinician și coordonator în cadrul Asociației Lumea lui Arthur

Valentina Puicea - lector IACB 2018Valentina Puicea este psiholog clinician și coordonator în cadrul Asociației Lumea lui Arthur. Are o experiență de 8 ani în implementarea și elaborarea strategiilor de recuperare a copiilor cu tulburări în dezvoltare și de comportament.  În demersul evoluției profesionale, pune accent pe acuratețea, rigorile teoretice și practice ale analizei aplicate a comportamentului. A urmat cursurile master-ului Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University.

Despre Valentina Puicea »

Simona Bălan

Psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental

Simona Bălan - lector IACB 2018Simona Bălan este absolventă a Masterului de Psihologie clinică din cadrul Universității Titu Maiorescu, București avand și o formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală în cadrul Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie cognitiv-comportamentală. Este psiholog clinician, acreditat de Colegiul Psihologilor din România cu o vastă experiență atât pe evaluare clinică cât și în intervenția și monitorizarea programelor copiilor cu dezvoltare atipică.

Despre Simona Bălan »

Nicoleta Burlacu

Psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental și președinte al Asociației Împreună Pas cu Pas

Nicoleta Burlacu - lector IACB 2018Nicoleta Burlacu este psiholog clinician specialist, psihoterapeut cognitiv-comportamental, acreditat de Colegiul Psihologilor din România și președinte al Asociației Împreună Pas cu Pas. Are o experiență de peste 12 ani în evaluare clinică a copiilor tipici și atipici, ajungând în prezent la peste 1500 de evaluări. De asemenea realizează și implementează programe personalizate pentru copii și adolescenți.

Despre Nicoleta Burlacu »

Daniela Mădalina Jaga

Psihoterapeut cognitiv-comportamental

Daniela Madalina Jaga - lector IACB 2018Daniela Mădalina Jaga este psihoterapeut certificat cognitiv-comportamental și lucrează timp de peste 10 ani cu copiii cu autism și familiile lor. Este asistent social cu compentețe în sănătatea mintală și este fondator al Asociației "Deschidem Lumea".

Despre Daniela Mădalina Jaga »

Mădălina Potoroacă

Medic primar psihiatrie pediatrică

Mădălina Potoroacă - speaker IACB 2017

Madalina Potoroacă este medic primar în psihiatria copilului și adolescentului, având o experiență de 20 ani. De asemenea are competențe în consilierea familiei copilului și adolescentului, în evaluarea complexă a copiilor cu disabilități, formare de avangardă în psihofarmacologia pediatrică și în mecanismele neurobiologice ale psihopatologiei pediatrice. Este managerul Clinicii Medicale Dr. Potoroacă, clinică specializată în psihiatrie pediatrică, psihiatrie, terapii dedicate copiilor cu autism, ADHD, tulburări emoționale și de limbaj, precum și terapii dedicate adulților/părinților.

Despre Mădălina Potoroacă »