Acceptarea este Putere.
Association for Therapeutic Intervention in Autism - AITA
V-ați înregistrat?
ENGLISH IACB 2018 Înscrieri Call for papers Lectori IACB 2018 Program Parteneri Știri Accomodation | IACB 2017

Vă rugăm să trimiteți documentele la Daniela (Martinescu) Gavankar, Coordonator științific al Conferinței (daniela.gavankar@iacb.ro).

Gina Davies

Logoped și specialist în autism

Gina Davies - lector IACB 2017Gina Davies a lucrat în domeniul nevoilor educaționale speciale ca logoped de peste 20 de ani, atât în mediul clinic, cât și în cel educațional și familial. A înființat și a condus un centru de intervenție timpurie - o grădiniță specializată pentru copiii cu autism, unde terapia de comunicare si limbaj și predarea au fost integrate într-un curriculum intensiv de intervenție timpurie de specialitate. În ultimii 11 ani, Gina Davies a lucrat în cadrul unei grădinițe de specialitate și in centre de plasament educaționale atât specializate, cât și tipice.

Despre Gina Davies »

Daniela (Martinescu) Gavankar

Psiholog specialist, analist comportamental, consultant ABA, Presedinte AITA

Daniela Gavankar - speaker IACB 2017Daniela (Martinescu) Gavankar este psiholog specialist la Colegiul de Psihologi din România, ABA Consultant și președinte al Asociația pentru intervenții terapeutice la autism - AITA . A absolvit Universitatea din North Texas - Departamentul de Analiză a Comportamentului și cursul PECS împreună cu consultanții educaționali Pyramid din Londra. Ea este autorul cărții " Autism, cartea pentru părinți " și co-autor al broșurii " Intervenția în Autism de la teorie la practică - Ghid complet pentru părintele informat, 2013."

Despre Daniela (Martinescu) Gavankar »

Petter Myhrer-Naess

EIBI (Consultant de Intervenție Comportamentală Timpurie - Early Intensive Behavioral Intervention)

Petter Myhrer-Naess - speaker IACB 2017EIBI (Consultant de Intervenție Comportamentală Timpurie - Early Intensive Behavioral Intervention) pentru Departamentul de Servicii psihologice și pedagogice din Bergen, Norvegia, Petter Myhrer-Naess lucrează de 22 de ani în domeniul autismului, făcând parte din membrii unui grup de lucru pentru consultanța și instruirea personalului activ din centre pentru persoane cu autism și alte dizabilități de dezvoltare.

Despre Petter Myhrer-Naess »

Gabriela Vilhelmsen (Negoescu)

Psihopedagog și consilier la Centrul Pedagogic Årstad, sub egida Serviciului Psihologic și Pedagogic din Bergen, Norvegia

Gabriela Vilhelmsen - speaker IACB 2017A absolvit “Facultatea de Psihologie și științele Educației - secția Psihopedagogie specială - în 2001, iar în 2006 a absolvit programul “Master in Philosophy in Special Needs Education”, la Facultatea de Științe Educaționale - Universitatea din Oslo, Norvegia.  
 
Lucrează fie direct cu copilul cu nevoi speciale în grădinițe, fie consiliază părinții și personalul. Interesul său central este comunicarea și adaptarea copilului la viața de zi cu zi, relațiile cu cei din jurul său și nu în ultimul rând, jocul. Indiferent de diagnostic, copilul este parte a grupului lui din grădiniță sau din școală. El urmează pe cât posibil activitățile împreună cu ceilalți.

Despre Gabriela Vilhelmsen (Negoescu) »

Andy Webb

Senior leader și Mission Director la "Life Church Barton"

Andy Webb - speaker IACB 2017Andy a lucrat pentru sprijinirea și dezvoltarea proiectelor în România și India începând cu 2011, când a devenit președinte al "Ministeriatelor Comunității Creștine", care face parte acum din familia "Life Church" (Biserica Vieții). Life Church sprijină proiecte care lucrează pentru persoane cu "nevoi educaționale speciale" în orașe din România, inclusiv Cluj, București, Pitești și Oradea. Life Church a oferit, de asemenea, mâncare, pături și ajutor în valoare de peste 23.000 de lire sterline pentru unele dintre cele mai sărace familii din Europa care locuiesc în sudul Iașiului.

Despre Andy Webb »

Ana Maria Bogdan

Psiholog, logoped, terapeut ABA și consultant în analiza comportamentală la ATCA

Ana Maria Bogdan - lector IACB 2017Ana Maria Bogdan este psiholog, logoped, terapeut ABA și consultant în analiza comportamentală la ATCA. În acest moment, ea este specializată în analiza comportamentală aplicată la Universitatea din North Texas - Departamentul de Analize de Comportament. Este implicată în organizarea de sesiuni de instruire, organizate de A.T.C.A. Pentru părinți, profesori și voluntari.

Despre Ana Maria Bogdan »

Raluca Vasilescu

Terapeut si coordonator in cadrul Asociației de Terapie Comportamentală

Raluca Vasilescu - lector IACB 2017Raluca Vasilescu a absolvit Colegiul de Psihologie și programul de masterat "Psihoterapie cognitiv-comportamentală" la Universitatea "Titu Maiorescu". Este terapeut si coordonator in cadrul Asociației de Terapie Comportamentală și a făcut parte din această echipă încă de la începutul carierei sale în acest domeniu. În scopul de a îmbunătăți, ea studiază acum la Universitatea North Texas în departamentul de analiză a comportamentului aplicat.

Despre Raluca Vasilescu »

Domnica Petrovai

Psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental, fondatoarea Mind Education Health

Domnica Petrovai - speaker IACB 2017Domnica Petrovai este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental, fondatoarea unei companii, Mind Education Health ce oferă servicii de psihoterapie și consultanță psihologică pentru școli și companii private. Este și fondatoarea primei Școli pentru Cuplu din țară și a primului curs online adresat relațiilor de cuplu, Pentru Noi Doi, ambele dezvoltate cu scopul promovării relațiilor fericite și sănătoase de cuplu. Este consultant pentru organizații guvernamentale și non-guvernamentale și a susținut sănătatea mentală și emoțională a copiilor și familiei. Speaker la conferințe naționale și internaționale cu o mare preocupare pentru bunăstarea emoțională a cuplului și familiei. (Detalii pe www.mindeducation.ro).

Despre Domnica Petrovai »

Dana Horodețchi

Părinte, cadru didactic, fondator "Învățăm cu pictograme"

Dana Horodețchi - speaker IACB 2017Dana Horodețchi este absolventă a Liceului Pedagogic și a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, si este mama lui Darius. Dupa 10 ani traiti in afara tarii, Dana se reintoarce in tara in 2014 si pune bazele asociatiei 'Invatam cu pictograme', la început pentru a acoperi necesitățile propriului copil, ulterior ajutand numeroase familii in munca cu copiii lor.

Despre Dana Horodețchi »

Ana Hodea

Logoped, psihopedagog autonom acreditat de COPSI

Ana Hodea - speaker IACB 2017Ana Hodea este specializată în dezvoltarea, stimularea și corectarea limbajului verbal și non-verbal în terapia și recuperarea copiilor cu autism și are 8 ani de experiență în terapia logopedică și 10 ani de experiență în domeniul educației. De asemenea, este formator în cadrul cursurilor de logopedie, începand cu anul 2012. Ana Hodea a fost prezentă ca lector în cadrul Conferinței Internaționale ABA 2015, 2016 și 2017.

Despre Ana Hodea »

Alexandra Cristiana Comarniceanu

BCBA, analist comportamental

Alexandra Cristiana Comarniceanu - speaker IACB 2017Alexandra Cristiana Comarniceanu este analist comportamental cu o experiență vastă în domeniu, lucrând atât la domiciliul copilului cât și în centre specializate. Din septembrie 2012 este BCBA si se ocupă și de supervizarea persoanelor care doresc să obțină certificarea de BCBA (Board Certified Behavior Analyst) și BCaBa (Board Certified Assistant Behavior Analyst). Din martie 2015 este coordonator terapie ABA în cadrul centrului ABA Action, Pas a Pas Vaucluse, din Franța.

Despre Alexandra Cristiana Comarniceanu »

Oana Baloc

Consilier psihologic și în curs de acreditare BCBA

Oana Baloc - lector IACB 2017Oana Baloc este consilier psihologic specilizat în consilierea copilului, a cuplului și a familiei și este în prezent analist comportamental în curs de acreditare BCBA. Urmează secvența de cursuri online oferite de Florida Institute of Technology. Lucrează cu copii cu TSA din 2013 implementând programe de terapie la domiciliu.

Despre Oana Baloc »

Ramona Stanciu

Ramona Stanciu, Președinte al Asociației Părinților Copiilor cu Autism din Bacău

Ramona Stanciu - speaker IACB 2017

Ramona Stanciu este președinte al Asociației Părinților Copiilor cu Autism din Bacău, care a infintat și coordonat timp de 5 ani Centrul de zi pentru persoane cu autism “Sf. Cosma și Damian” din Bacău. Având în vedere preocuparea sa pentru terapia senzorială, Ramona s-a specializat la Cluj și Berlin și în 2016 a înființat prima și singura cameră de integrare senzorială din Bacău.

13 ani alături de copilul meu autist

"13 ani alături de copilul meu autistva fi o prezentare a călătoriei noastre încă din momentul nașterii și până în prezent, structurată pe nivele de vârstă; o călătorie cu urcușuri și coborâșuri, cu piedici, cu pante abrupte, cotituri spectaculoase și uneori, rezultate care îți încarcă bateriile pentru provocările ce urmează să vină."

Despre Ramona Stanciu »

Cătălina Nicolescu

Pedagog de recuperare în autism, terapeut, coordonator ABA

Cătălina Nicolescu - speaker IACB 2017Ca pedagog de recuperare în autism, utilizez tehnicile şi procedurile Analizei Comportamentale Aplicate (ABA), alături de orice altă abordare validată științific, pentru a consolida abilităţile de limbaj, academice, de auto-servire, motricitate şi interacţiune socială ale copiilor cu autism şi alte tulburări de dezvoltare. Desfășor aceste activități atât ca terapeut la domiciliu sau în mediul educational, precum și coordonator, începând cu 2006.

Despre Cătălina Nicolescu »

Ionel Mocanu

Analist comportamental, psihoterapeut cognitiv-comportamental

Ionel Mocanu - speaker IACB 2017Ionel Mocanu este analist comportamental, psihoterapeut cognitiv- comportamental și membru fondator al Asociaţiei de Intervenţie Terapeutică pentru Copil şi Familie “Activity”. Are experienţă de 8 ani în coordonarea şi implementarea planurilor de intervenţie comportamentală (atât pentru copiii tipici cât si pentru copiii atipici), în oferirea serviciilor de consiliere parentală individuală şi de grup (deţinând o acreditare Triple P – Pozitiv Parenting Program si Cercul Sigurantei) şi în formarea cadrelor didactice în teme precum: Cauzele comportamentelor, Management comportamental, ADHD, Dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale, Creșterea motivației pentru învățare, Importanța jocului în dezvoltarea abilităților copiilor.

Despre Ionel Mocanu »

Bianca Stănescu

Consilier psihologic acreditat de Colegiul Psihologilor din România

Bianca Stănescu - speaker IACB 2017Bianca Stănescu este membru fondator al Asociației de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie "Activity" și consilier psihologic acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Are o experiență de peste 5 ani în lucrul cu copiii și în aplicarea principiilor ABA și de un an în coordonarea și implementarea programelor de intervenție comportamentală. De asemenea, deține cunoștințe în oferirea serviciilor de consiliere psihologică și în organizarea și desfășurarea grupurilor de dezvoltare socio-emoțională.

Despre Bianca Stănescu »

Adriana Balsanu

Psiholog cu drept de liberă practică în domeniile Psihoterapie cognitiv comportamentală și Psihopedagogie specială

Adriana Balsanu - speaker IACB 2017Adriana Balsanu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniile Psihoterapie cognitiv comportamentală și Psihopedagogie specială. Practică intervenția comportamental aplicată încă din anul 2008, coordonează echipe care lucrează cu copii cu diferite diagnostice, susține cursuri de inițiere în terapia ABA, cursuri de informare pentru cadre didactice și pentru părinți. Lucrează cu multă serozitate și implicare în cadrul Asociației "Help Autism", loc în care a crescut ca specialist, în prezent coordonând întreaga activitate terapeutică din cadrul Asociației. Consideră că este necesar să fii într-o permanență dezvoltare profesională, motiv pentru care urmează cursurile master-ului Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University.

Despre Adriana Balsanu »

Violeta Mihalașcu

Psiholog clinician autonom și psihoterapeut în terapie cognitiv-comportamentală autonom

Adriana BalsanuVioleta Mihalaşcu - speaker IACB 2017Violeta Mihalașcu este psiholog clinician autonom și psihoterapeut în terapie cognitiv-comportamentală autonom și lucrează în domeniul autismului din 2011. Face evaluări psihologice și coordonează echipe de terapeuți ABA, în vederea recuperări copiilor cu tulburări din spectrul autismului. Din 2015 susține cursuri de formare în terapie ABA, precum și un curs pentru părinți și cadre didactice.

Despre Violeta Mihalaşcu »

Camelia Crîșmariu

Psiholog cu drept de liberă practică în domeniul Psihopedagogiei Speciale

Camelia Crîșmariu - speaker IACB 2017Camelia Crîșmariu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniul Psihopedagogiei Speciale. A inceput să  practice intervenția comportamentală aplicată din anul 2009. Din anul 2015 a început colaborarea cu asociația Help Autism unde coordonează implementarea planurilor de intervenție pentru copii și susține cursuri de inițiere în terapia ABA.

Despre Camelia Crîșmariu »

Ramona Octaviana Gheorghe

Medic primar psihiatru de copii și adolescenți, psihoterapeut adlerian și formator acreditat

Ramona Octaviana Gheorghe - speaker IACB 2017Ramona Octaviana Gheorghe este medic primar psihiatru de copii și adolescenți și psihoterapeut adlerian. Are o experiență de 12 ani de practică în clinică spitalicească și de ambulator, a coordonat echipe multidisciplinare de evaluare și intervenție în tulburările psihice la copil și adolescent si este formator acreditat de Ministerul Muncii.

Despre Ramona Octaviana Gheorghe »

Mădălina Potoroacă

Medic primar psihiatrie pediatrică

Mădălina Potoarcă - speaker IACB 2017

Madalina Potoarcă este medic primar în psihiatria copilului și adolescentului, având o experienta de 19 ani. De asemenea are competențe în consilierea familiei copilului și adolescentului, în evaluarea complexă a copiilor cu disabilități, formare de avangarda în psihofamacologia pediatrica și în mecanismele neurobiologice ale psihopatologiei pediatric.  Este managerul Clinicii Medicale Dr. Potoroacă, clinică specializată în psihiatrie pediatrică, psihiatrie, terapii dedicate copiilor cu autism, ADHD, tulburări emoționale și de limbaj, precum și terapii dedicate adulților/părinților.

Despre Mădălina Potoarcă »

Antonela Samson

Profesor psihopedagog, psiholog logoped, consultant în analiza comportamentală aplicată

Camelia Crîșmariu - speaker IACB 2017 Antonela Samson și-a început drumul în acest domeniu in 2005 ca terapeut la domiciliu sub supervizarea unui consultant în analiză comportamantală aplicată din cadrul UK YoungAutismProject. De-a lungul timpului, și-a îmbogățit experiența în domeniu, participând la diverse manifestări profesionale specifice evaluării și intervenției psihoeducaționale specializate, atât ca participant, cât și ca lector. În 2012 a absolvit Course Sequence Applied Behavior Analysis-BCaBA, avându-l ca trainer pe Neil Martin, BCBA.

Despre Antonela Samson »

Răzvan Danciu

Kinetoterapeut

Răzvan Danciu - lector IACB 2017Mă numesc Danciu Răzvan și sunt kinetoterapeut. Am absolvit Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, București, România – Facultatea de Kinetoterapie în anul 2010 (studiile de licență), iar în 2012 am absolvit studiile masterale tot în cadrul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, București, România. Momentan sunt doctorand anul I. Teza de doctorat vizează cercetarea rolului kinetoterapiei în tratamentul tulburărilor motorii specific copiilor cu autism. Din septembrie 2010 lucrez pe postul de profesor kinetoterapeut la Școală Gimnazială Specială pentru Surzi nr. 1.

Despre Răzvan Danciu »

Cecilia Moței

Psiholog clinician și psihoterapeut acreditat de COPSI

Cecilia Moței - speaker IACB 2017

Cecilia Moței is a clinical psychologist and psychotherapist accredited by COPSI and at present she specializes in applied behavioral analysis. She is attending Clemson University and graduated Short Therapies Targeted on Resources and Solutions courses. In the last 6 years she has been  supporting therapeutic programs for children with ASD, coordinating and implementing the principles of applied analysis, supporting personal development workshops for both children and parents. During this period, Cecilia Moței participated in volunteer internships in countries such as Ghana (Africa) and Jordan (Asia), where she worked with children with TSA and Down Syndrome, supported personal development programs for the siblings of children with autism, and she is currently working in her own psychology cabinet.

Despre Cecilia Moței »

Geta Udrea

Psiholog clinician și educațional, logoped și consultant ABA

Geta Udrea - speaker IACB 2017

Geta Udrea este psiholog clinician și educațional, logoped și consultant ABA. A absolvit masterul "Intervenția ABA în Tulburarea de spectru autist și alte tulburări de învațare" la Universitatea din Granada. A absolvit cursurile de consilier în dezvoltare personală și formator. A terminat masterul de "Terapia logopedica în procesele de comunicare". De 8 ani se ocupă de programele terapeutice al copiilor, coordonează și implementează principiile analizei comportamentale aplicate, dezvoltă capacitatea emoțională și ajută copiii să se dezvolte din punct de vedere personal prin ludoterapie și floor time therapy.

Despre Geta Udrea »

Roxana Maria Clinciu

Psiholog clinician și logoped

Roxana Clinciu - speaker IACB 2017Roxana Maria Clinciu este psiholog clinician și logoped. Lucrează cu copii cu autism de 7 ani, coordonând și implementând programele de intervenție comportamentală. A urmat cursuri de formare în ABA, obținând acreditare ca BCaBA.

Despre Roxana Maria Clinciu »

Cristina Maria Nedelcu

Psiholog clinician specialist

Cristina Nedelcu - speaker IACB 2017Cristina Maria Nedelcu este psiholog clinician specialist și doctorand în cadrul Universitătii de medicină UMF Carol Davila, coordonator al programului "Parents Skills Training", în colaborare cu Autism Speaks în România. Din 2015 lucrează la traducerea și adaptarea ADOS 2 în România (Autism Diagnostic Observation Schedule 2) și traducerea și adaptarea în România a ABAS 3 (Adaptative Behavior Assessment System 3). De asemenea, este președinte al Asociației non-guvernamentale "Minți Creative" și autor de articole și publicații în domeniul Tulburării de Spectru Autist.

Despre Cristina Maria Nedelcu »

Chiriac Bădeancă Irina Andreea

Psihoterapeut, psihopedagog special și logoped

Chiriac Bădeancă Irina Andreea - speaker IACB 2017Chiriac Bădeancă Irina Andreea este psihoterapeut, psihopedagog special și logoped. Lucrează de 10 ani cu copii cu autism, coordonând și implementând programele de intervenție comportamentală. Lucrează de 7 ani cu copii cu întarziere în dezvoltare și dislalie. Este formator în cadrul cursurilor de logopedie.

Despre Chiriac Bădeancă Irina Andreea »

Corina Aurelia Mehedințu

Învățător, educator și psihopedagog

Corina Aurelia Mehedințu - speaker IACB 2017Corina Aurelia Mehedințu este învățător, educator și psihopedagog. Lucreză cu copii cu autism de 5 ani. A urmat cursuri de formare in Terapie ABA și în logopedie.

Despre Corina Aurelia Mehedințu »

Lili Covaci

Psiholog, președinte al Asociației Centrul de Învățare Piramidală

Lili Covaci - lector IACB 2017Lili Covaci a lucrat peste 20 de ani cu copii și adulți cu autism sau cu diverse dizabilități de învațare în orfelinate, case rezidențiale și centre de zi. Ea deține franciza Pyramid Educational Consultants Romania - certificare PECS, consultant în Abordarea Piramidala a Educatiei, psiholog și președinte al Asociației Centrul de Învățare Piramidală și urmarește să devină analist comportamental (BCBA - Board Certified Behavior Analyst) la Universitatea de Tehnologie din Florida.

Despre Lili Covaci »

Maria Gioroc

Analist comportamental BCaBA, psiholog clinician

Maria Gioroc - lector IACB 2017Maria Gioroc este analist comportamental acreditat BCaBA din 2015, psiholog clinician și președinte al Asociației Spontania – Intervenție în Autism. A acumulat experiență de aproximativ 8 ani în implementarea și aplicarea programelor de intervenție comportamentală, fiind aproape atât de copiii cu tulburări de dezvoltare cât și de familiile lor.

Despre Maria Gioroc »

Simona Marica

Lector universitar, doctor în psihologie, psiholog clinician specialist

Simona Marica - lector IACB 2017Simona Marica este doctor în psihologie, psiholog clinician specialist, supervizor în psihologie clinică. Predă de 20 de ani la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea „Spiru Haret”, Bucureşti, fiind Lector universitar, cu competențe în domeniile: Psihopatologie, Psihodiagnoză și evaluare clinică, Psihologie clinică și medicală.

Despre Simona Marica »

Alina Mirela Craiu

Psiholog clinician și psihopedagog

Alina Mirela Craiu - lector IACB 2017Alina Mirela Craiu este psiholog clinician și psihopedagog. Lucrează de 10 ani cu copii cu tulburări din spectrul autist. Realizează evaluările copiilor, construiește planurile de intevenție și asigură implementarea acestora. Este preocupată de incluziunea școlară a copiilor cu autism și de echilibrul emoțional al acestora.

Despre Alina Mirela Craiu »

Andreea Stroe-Mățăuan

Psihoterapeut și analist comportamental acreditat internațional BCBA

Andreea Stroe-Mățăuan - lector IACB 2017Andreea Stroe-Mățăuan este analist comportamental acreditat internațional BCBA și psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Începând cu anul 2008 s-a implicat în lucrul cu copii cu autism și cu alte tulburări de dezvoltare. Iar din anul 2011 este lector la conferințe de specialitate și susține cursuri pentru părinți și specialiști.

Despre Andreea Stroe-Mățăuan »

Ana Florina Dumitrescu

Fondator Asociația Autism, Terapie, Sport si Arte Argeș, consiler juridic

Ana Florina Dumitrescu - speaker IACB 2017Ana Florina Dumitrescu este părinte și fondator Asociația Autism, Terapie, Sport si Arte Argeș, consiler juridic în cadrul Primăriei Municipiului Pitești, începând din anul 1999. Lupta mea cu autismul a început acum nouă ani, atunci cănd băiețelul meu a primit acest diagnostic. În această perioadă, am contribuit la pregatirea specialiștilor în domeniu, am ajutat numeroase familii care au copiii diagnosticați cu autism. Scopul principal al asociației este de a asigura accesul persoanelor cu autism la o terapie de specialitate, având ca rezultat final incluziunea socio-educațională.

Despre Ana Florina Dumitrescu

Marius Teodor Zamfir

Psiholog clinician autonom, coordonator Centrul Sfântul Mihail pentru copii cu autism

Marius Teodor Zamfir - lector IACB 2017Zamfir Marius Teodor este psiholog clinician autonom, coordonator Centrul Sfântul Mihail pentru copii cu autism – Fundația Copii în Dificultate România din anul 2007 pâna în prezent. Este membru fondator al Asociației pentru Sănatate Mintală a Copilului „Sfântul Serafim de Sarov”. Este membru al Colegiului Psihologilor din România din anul 2011. Deasemenea este membru al Institutului de Psihologie Judiciara din anul 2013 și este înscris în Tabloul Experților Psihologi cu specialitatea psihologie clinică și psihologie judiciară din anul 2013.

Despre Marius Teodor Zamfir »