Acceptarea este Putere.
Association for Therapeutic Intervention in Autism - AITA
V-ați înregistrat?
ENGLISH IACB 2018 Înscrieri Call for papers Lectori IACB 2018 Program Parteneri Știri Accomodation | IACB 2017
1 2 3

IACB 2018

Conferința Internațională Autism București

 

Aflați mai multe »

Lectori

Lectori internaționali privind autismul

 

Aflați mai multe »

Înregistrați-vă

Deveniți parte din IACB 2018

 

Formular de înregistrare »

Conferința IACB 2018 - cel mai mare eveniment din România dedicat specialiștilor și părinților care trăiesc cu autismul zi de zi

După succesul enorm de anul trecut, Conferința Internatională IACB 2018 vine ca o continuare în mod firesc, și devine cel mai important eveniment din România dedicat în întregime familiilor și specialiștilor din domeniul autismului.

Conferința va avea loc și în acest an în București, în perioada 19 – 21 octombrie, la Rin Grand Hotel, într-un loc și un cadru profesionist, plin de informații, de umanitate, înțelegere și resurse, atât pentru specialiștii cât și pentru părintii veniți la eveniment.

Conferința este organizată de către AITA - Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, și aduce la  București părinti, specialiști, persoane cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din tară, numeroși lectori români și internaționali.  Desfăsurandu-se pe parcursul a 3 zile, conferința va aduce în discuție terapiile de care au nevoie persoanele cu autism, servicii și abordări, identificând atât nevoi cât și soluții și resurse, în lucrări complex documentate, dar care vor aduce prin abordarea lectorilor, atât dovezi științifice cât și emoție și, mai ales inspirație și modele de bună practică din România și din alte țări.

Conferința, în ansamblul ei, a fost gandită ca o manifestare stiintifică, dar și ca o invitație la parteneriat, în care toți cei implicați să participe și să își poată afirmă punctul de vedere. Are un grad mare de interactivitate între toți cei de fată la eveniment, transformând astfel o conferintă formală într-o ocazie relaxată de a pune intrebări, și un mediu propice pentru a duce în discuție experiențele personale din viață cu autismul. Fiind deja la ediția a doua, organizatorii doresc să aducă împreună toți factorii importanți din viața unei persoane cu autism, care îi pot facilita accesul la o viață mai bună și împlinită.

Autismul modifică viața întregii familiei, nu doar pe a copilului care primește diagnosticul. În mare parte, specialiștii care abordează autismul, iau în terapie doar copilul și oferă sprijin pe toate ariile de dezvoltare ale acestuia, ceea ce este foarte corect dar insuficient. Un program complet de terapie este recomandat să includă atât copilul cât și familia, părinții, frații. Pentru a reechilibra familia și a integra cât mai bine copilul în familie, dar și familia în societate fiecare membru al familiei trebuie să beneficieze de resurse, sprijin și consiliere. 

Așteptăm cu drag să ne revedem în octombrie, la IACB 2018.

Daniela (Martinescu) Gavankar, coordonator științific IACB
Președinte Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism

 

Call for papers 2018

IACB 2018 este un eveniment ce abordează autismul în trei direcții: copilul, cuplul și familia. Sunt invitați să participe cu lucrări:

  • Psihologii cu drept de liberă practică; 
  • Specialiștii în abordări validate științific;
  • Reprezentanți ai ONG-urilor cu experinta de cel puțin 5 ani în domeniul autismului;
  • Cadre universitare și cercetători;
  • Părinți ai copiilor cu autism;
  • Educatori și profesori;
  • Reprezentanți ai Ministerelor Educației și Sănătății;

Ne dorim prezentări inovatoare și provocatoare menite să ofere noi perspective în abordarea copilului cu autism, a familiei și a cuplului, și deopotrivă prezentările cu caracter practic și aplicativ. Conferința de anul acesta este menită să evidențieze importanța implicării familiei în procesul de recuperare a copiilor cu autism și totodată păstrarea unității cuplului. 

Cei interesați sunt rugați să trimită lucrările până la data de 1 septembrie 2018 la adresa daniela.gavankar@iacb.ro.

Mai multe informații aici »